Застреляха шефа на Национална спортна база, още един убит

Публикувано на: 17.12.2012 07:16

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Висш служител на Министерството на спорта е бил прострелян смъртоносно при инцидент по време на лов близо до София, съобщи електронното издание на вестник „24 часа“. Загинал е и още един мъж на 71 г.

49-годишният Петър Божилов, който е директор на Националната спортна база в министерството на Свилен Нейков, починал на място след стрелбата в неделя в ранния следобед в местността Елата на 5 км от с. Плана, потвърдиха от столичната полиция.

При разразил се скандал в ловната дружинка там загинал и 71-годишен мъж. "Двамата извадили оръжие един срещу друг и стреляли", разказаха местни.

"Изясняват се причините за стрелбата. Мъжете са загинали на място. Разпитват се свидетели на инцидента. Все още не можем да се ангажираме с официално становище за причините, довели до трагедията", заявиха от полицията.

Според МВР единият от загиналите мъже е стрелял с ловна пушка, а другият - с пистолет. Районът около вилната зона Елата е бил все още отцепен до късно вечерта вчера, разказаха местни хора.

"Действително нашият колега Божилов е ловец, но не знаем за случилото се", заявиха от спортното министерство.

Петър Божилов е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г. По негово време бяха довършени "Арена Армеец" и "Спортпалас". Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. След края на кариерата си като спортист стопанисва 40 дка от пазара Илиенци и се говори, че е работил за известния подземен бос Методи Методиев-Илиянски. Известно време Поялника се е подвизавал във фалиралата Банка за земеделски кредит. Със застреляния през 1995 г. Пламен Михайлов-Кимбата са били съотборници в една лодка като състезатели на ЦСКА. Дори стават шампиони през август 1995 г.


Етикети: полиция, патрулка