Кирил Котев: Да Коща е никой с 5 мача

Публикувано на: 16.01.2009 20:22

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба ЦСКА
Кирил Котев
Един от лидерите на ЦСКА Кирил Котев сподели доста интересни неща, свързани с шампионите. В момента футболистът е на подготовка с „армейците” в комплекс Пири, където се провежда първият етап от подготовката на „червените”.

Защитникът заяви в интервю за "Дарик радио", че остава в клуба и възнамерява да подпише нов договор с ЦСКА: „По време на паузата имаше запитвания към мен от други отбори, но след проведен разговор с новите собственици реших да остана.”

Котев каза също че най-голяма роля за това негово решение е изиграл старши треньорът Димитър Пенев:„Той е главният виновник, за да остана още на Армията. В тима не се делим на лидери и млади футболисти, за сега отборът се представя добре, защото всички сме единни и с новите попълнения мисля, че можем да сме още по-добри. Всички момчета, който сега дойдоха в отбора притежават отлични качества, те сами си вдигнаха летвата с идването си в тим като ЦСКА. Ще се радвам да се адаптират по най-бързия начин към колектива, за да помогнат да сме отново първи.”

Защитникът на „червените” е изключително учуден от големия шум, който се вдигна около вече бившия му съотборник Фелипе да Коща. „С пет мача не знам какво толкова е направил, за да му се обръща чак такова голямо внимание. За мен той е един най-обикновен футболист и неговото отсъствие няма да се отрази на отбора,” отсече Котев.

След обявяването на новите собственици Котев заяви, че се вижда коренна промяна: „В последните два кръга от полусезона отборът бе в много тежко финансово положение, не беше плащано с месеци. Сега вече новите собственици изчистиха почти всичко и имаме тяхното уверение, че занапред ще си получаваме всичко навреме, а това за нас е най-важното. Хората от Титан АС много добре са видели какво се случи с г-н Томов и издънките с евротурнирите и мисля, че няма да се допускат такива грешки. Защото наистина не беше справедливо, станахме шампиони без никаква конкуренция и толкова убедително, а после гледахме само от страни как другите отбори играят, а ние на сухо.”

По темата национален отбор, бранителят сподели, че първо пожелава бързо възстановяване на своя приятел и колега Александър Тунчев. „Първо трябва да ме повикат в националния и после да мисля дали мога да заместя Сашо. Иначе аз съм готов. Мисля си че мога да се преборя в конкуренцията с Илиян Стоянов и Игор Томашич, ако отново ги върнат. Винаги съм казвал обаче, че Стоянов е много класен футболист и ще е от полза,” обясни Котев.

На Коледа Кирил Котев си е пожелал много здраве за себе си и семейство си, а от новогодишната баница му се е паднала парата
Етикети: Кирил Котев