Братя Пулеви и Михаил Таков на върха за 2012-а

Публикувано на: 20.12.2012 22:23

Автор: Проспорт.бг

©
Кубрат Пулев
Кубрат Пулев бе определен за Спортист на годината на България за 2012 година. Професионалният боксьор събра 1234 точки в анкетата и изпревари брат си Тервел Пулев, който остана на втората позиция. Третото място пък е за сребърната медалистка от Олимпиадата в Лондон Станка Златева.

В 19-ата минута от началото на церемонията, водещите Албена Денкова и Йордан Йовчев приканиха присъстващите в зала 1 на НДК да подкрепят с аплодисменти капитана на българския национален тим по футбол Стилиян Петров.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков връчи наградите на тримата най-добри треньори за 2012 година в анкетата на в. "Труд". Първото място бе отредено за старши треньора на братята боксьори Тервел и Кубрат Пулеви - Михаил Таков. Наградата му бе връчена  от премиера на България Бойко Борисов. Старши треньорът на волейболния ни национален тим по време на Олимпиадата в Лондон Найден Найденов е втори, а третото място остана за селекционерът на националния ни тим по футбол Любослав Пенев.

Стела Енева бе избрана за Спортист номер 1 с увреждане на България, а наградата й бе връчена от кмета на София Йорданка Фандъкова. Другата номинация в тази категория бе за Радослав Златанов.

За отбора на годината беше избран националния отбор по волейбол мъже.

Ето финалната десетка за Спортист на годината 2012:

1 място: Кубрат Пулев - (бокс)
2 място: Тервел Пулев - (бокс)
3 място: Станка Златева (борба)
4 място: Ивет Лалова (лека атлетика)
5 място: Антоанета Стефанова (шахмат)
6 място: Григор Димитров (тенис)
7 място: Йордан Йовчев (спортна гимнастика)
8 място: Петър Стойчев (плуване)
9 място: Цветана Пиронкова (тенис)
10 място: Георги Братоев (волейбол)
Етикети: Кубрат Пулев