Марек Юнион-Ивкони номер 1 в Дупница

Публикувано на: 03.01.2013 11:46

Автор: Проспорт.бг

©bgvolleyball.com
Мъжкият волейболен тим на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) бе определен за Отбор на 2012 година в своя град.  На специална церемония по връчването на годишните награди в Дупница приза от името на волейболните шампиони на България получи капитанът Тодор Вълчев.

Техният наставник Найден Найденов, който освен това изведе и националния тима на България до четвърто място на Олимпиада 2012 и в Световна лига 2012, бе избран за Треньор на годината в Дупница.  При получаването на своята награда Найденов призна, че вече се чувства дупничанин, и обра овациите.

Двама състезатели на Марек намериха място и в челната десетка на най-добрите спортисти в града за 2012 година.  Борислав Апостолов, който оглави класацията за Най-добър блокировач в груповата фаза на Шампионската лига, зае второто място, като освен това бе обявен и за Волейболист на годината в Дупница.  Треньорът Найденов му пожела успешна кариера и с националната фланелка. Дмитрий Бахов зае деветото място в подреждането за Спортист на годината.

Людмил Найденов пък бе един от двамата отличени за Мениджър на годината в Дупница.

Специална награда бе връчена на волейболистката Елица Василева, която като състезателка на женския национален отбор на България получи две индивидуални отличия при второто място на България в Европейската лига, а с клубния си Норда Фопапедрети (Бергамо, Италия) триумфира със Суперкупата на Италия.

Ели, която в момента играе за бразилския Амил (Кампинас), накара присъстващите да станат на крака, като обеща да продължи да разнася спортната слава на Дупница по целия свят.