Ало, ЦСКА? Телефон: +359 888 506 425

Публикувано на: 05.01.2013 19:42

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
Вземам повод от пространен коментар във вестник "Тема Спорт" днес, в който събитията в ЦСКА се определят като "усмивки от старите ленти". С препратки към Чаплин, Търпин и т.н.

Сетих се, че някога ме беше осенила почти нечовешката идея да снимам отбора за календар с жив лъв. Свързах се дори с великия илюзионист Васил Николаев- Орфи, който тогава бе шеф на цирка. Сезонът на хората не беше свършил по морето, но в София имаше един лъв, който обаче не бил лесен за контрол, с крив и злобен нрав. Бях на кантар, но в крайна сметка реших да не рискувам живота на състезателите или на някой от директорите, които щяха да се снимат. Те обичаха да се снимат. Тогава ми хрумна идеята за лъва, заради старата непрецизирана емблема, която в интерес на истината изглеждаше като волейбол между две лъвчета на плажа.

И се сещам. Защо да се връщаме към кинометафори от началото на 20 век, за да обясним събитията днес. А и кадрите са черно-бели.

В ЦСКА така и така са се наредили клоун до клоуна. Всичко е толкова цветно. По-добре да звъннат на уважаемия Сашо Балкански и да викнат някой от професионалистите на световно известния цирк "Балкански". Наричан между другото в различни точки на планетата Българският национален цирк.

За разлика от ЦСКА в отбора на господин Балкански си вадят хляба смели акробати с колелото на смъртта и уникално смели мъже с мотори в металното кълбо. Има и още. Но на "Българска армия" те ще бъдат самотни. Такава порода там отдавна няма.

Виж клоуните ще имат много материал. Единственият риск за тях е да не изпаднат в творческа депресия, когато установят, че не е по силите им да изпълнят клоунадата в арената на знаменития български футболен клуб.

За улесняване на комуникацията на любимия ЦСКА ще дам някои координати на любимия цирк "Балкански":

E-mail: info@circus-balkanski.com

Адрес: София-1641, Владая, ул. "Пернишко шосе" №7
    
Телефон за информация:    +359 878 570 602

Александър Д.Балкански - Президент и продуцент: +359 888 506 425

Александър Балкански Младши - Административен и артистичен директор: +359 878 570 640

Николай Балкански - Технически директор и продуцент: +359 889 506 412