И Стойчо Младенов нападна Майкъла

Публикувано на: 07.01.2013 13:47

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Стойчо Младенов нападна Георги Илиев на пресконференцията, която дава в момента по повод раздялата с ЦСКА. Специалистът обяви, че заедно с Майкъла са работили по селекцията и зимната подготовка на отбора, а в същото време изпълнителният директор добре е знаел, че ще има треньорска смяна.

"Изключително съм разочарован от поведението му, защото до последния момент с него решавахме за селекцията, подготовката, а през цялото време е знаел, че ме сменят. Той обаче не ми каза нищо. Точно от него не съм го очаквал. Бяхме съотборници дълги години, не сме имали проблеми", заяви Стойчо Младенов.

"Преговарял е с други треньори, знаел е, че ме сменят. Не е коректно от негова страна. Нека кажат в крайна сметка какъв е той в ЦСКА - стоител или спортно-технически директор. Точният му пост не ми е известен", продължи легендата, цитирана от Агенция БЛИЦ.

"Аз настоявах да дойде Георги Илиев в ЦСКА", добави Младенов.

"Работих добре и с Емил Костадинов, и със Стефан Орманджиев. Нямах такъв спортно-технически директор, докато Майкъла не влезе в клуба. Дори и сега съм готов да направя компромис, но нека проявят уважение към моята личност. Думата на треньора не се зачита, а му искаме отговорност за неуспехите", каза още Екзекутора на Ливърпул.

"Никой не ми даде обяснение защо съм уволнен. Прочетох изказванията на Георги Илиев. Гледа се работата на един треньор, а не характера му. И Жозе Моуриньо е труден характер. Има непоследователност в решенията на собствениците - те се опитват да бъдат президенти, мениджъри, треньори. Не става така.

Стойчо Младенов разкри, че не е получавал заплата шест месеца. Той допълни, че е направил компромис с неустойката, която трябва да получи при уволнението си. Този компромис обаче не е бил приет и затова треньорът ще съди ръководството.

"Трябва да изплатят неустойка, но и тук направих компромис. Беше крайно обиден начинът, по който нещата ми бяха представени. Заради това не приех техните условия и бях уволнен. Направих компромис с неустойката, но той не бе приет. Така че отиваме на съд. Не съдя ЦСКА, а "Титан". Не съм взимал заплата шест месеца. Аз обаче не съм тук само заради парите, а и заради любовта си към клуба. Проблеми с Димитър Борисов нямах. С него разговаряхме, но на другия ден се взимаха различни решения."

"Формулата за успех е проста - трябва да се довериш на един треньор и да му дадеш власт. Така направи умен човек като Александър Томов. Той даде властта на мен и Емил Костадинов и ние изградихме отбор. Селекцията е най-важната. Не мога да приема да няма нормални условия за работа. На един треньор можеш да му търсиш отговорност, когато му дадеш властта".

"Нещата са комплексни. И спортно-технически и всякакъв друг род. Крайно болно ми е за начина, по който загубихме миналия шампионат. Изживях нещата прекалено навътре, но не получих подкрепа. Сърцето ми излезе извън ритъм и прекарах четири дни в болница".

"Посочете ми отбор, който да влезе в Лига Европа или Шампионска лига с тимов лист от 12 полеви футболисти, трима от които юноши. Не казвам, че само това е причината да отпаднем от Мура, но бях лишен от каквито и да било опции. Провалих се миналата година, не го крия. И със Симитли, и в първенството и с Мура. Футболистите ги изгонихме след отпадането от Мура. Първите три кръга играхме без смяна, защото нямах кои футболисти да пусна".

"Селекцията не зависи от треньора. Играчите ми бяха водени от ръководството. Повечето ги отказах, но имаше такива като Тенгариня, Скиорили, които подписаха. Обидно е за мен такъв начин на работа. Постепенно подобрихме играта си, което стана благодарение на работата на мен и моя екип".