ЦСКА лети за САЩ, мисли за милион долара

Публикувано на: 20.01.2013 10:13

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 След едногодишни преговори ръководството на ЦСКА най-сетне договори първото в своята история турне в САЩ. Всички детайли по визитата на „червените" в Чикаго вече са уточнени. 
 
Рекордьорът по титли ще гостува на местния Чикаго Файър, където преди години игра легендата Христо Стоичков. В САЩ ЦСКА ще изиграе поне три приятелски срещи, а най-хубавата новина за „червените" ръководители е, че в клубната каса ще влезе и сериозен процент от постъпленията от реклами и продажба на билети, така че сумата може да надхвърли един милион долара. 
 
Както е известно, в Чикаго е една от най-големите български общности зад граница, а там се намира и един от най-сериозните фен-клубове на тима. В Чикаго живее и върти собствен бизнес едно от най-големите имена в историята на ЦСКА-Цветан Йончев, съобщава вече много близкият до ЦСКА вестник "Меридиан мач".
 
Проспорт.бг припомня, че най-далечното в съвременната история на ЦСКА турне, както и най-доходоносното досега, бе в Япония през лятото на 1996 година, когато армейците бяха поканени за юбилея на местна телевизия от южния град Кумамото. Тогава ЦСКА игра при огромен интерес срещу Фукуока и в гвоздея на тържествата - мач срещу тогавашния шампион Верди Кавазаки.
Етикети: ЦСКА, Чикаго