Орманджиев: Великият ръководител на ЦСКА да се разходи до НСА

Публикувано на: 20.01.2013 19:59

Автор: Проспорт.бг

©Петър Костов, Проспорт.бг
В студиото на "Зона спорт" по bTV Action гостува Стефан Орманджиев, който беше председател на Надзорния съвет на ЦСКА в периода 2002-2006 година, когато "червените" спечелиха две титли. Ормата посъветва определящия се за велик ръководител Героги Илиев да се разходи до Спортната академия и да си накупи малко учебници.

"Какво по-хубаво от този доказан тандем Гриша Ганчев - Христо Стоичков да помогне на клуб като ЦСКА да върне своя имидж, който се загуби в последните години? На следващия ден обаче Ганчев каза, че "мечтите са безплатни" и може би това е кьорфишек, пуснат директно от собствениците на ЦСКА. Не би трябвало да пускат в пространството такава конфиденциална информация. Когато се водят преговори на толкова високо ниво, конфиденциалността трябва да се запази.

Когато работиш в ЦСКА, трябва много ясно да осъзнаеш какви отговорности носиш. Отначало е много хубаво - идват журналисти, камери те снимат. Весело е, малко като холивудска звезда си. След това идва истината. Когато нямаш резултати, освен красивата игра, а след това и футболният бизнес, когато това нещо не се случи, ти просто си си хвърлил парите на вятъра. Само за едно появяване по телевизията мисля, че е доста сериозна авантюра.

Големият проблем в ЦСКА е този начин на ръководене. Всеки, който става собственик на клуб, трябва да бъде наясно с материята във футбола. Може би Георги Илиев трябва да се разходи до Спортната академия и да си купи малко учебници. Трябва почетеш и чак тогава да претендираш да управляваш такъв процес. Трябва да познаваш наредбите, правилниците. В ЦСКА има много хубави имена - Димитър Пенев, Паро Никодимов, Георги Илиев... Липсва обаче координация. Доста лъжливи хора има, които обграждат един собственик и го заблуждават. Когато няма титли, значи нещо в самото управление е сбъркано. Основният проблем е, че обещанията се разминават с реалността. Това е и причината да откажа да се върна в клуба, когато ме поканиха преди 3 години. От един разговор разбрах, че това, което искам, няма да бъде изпълнено. Не може Наско Караиванов след втория месец да излиза и да казва - "Тук е лудница"! Емил Костадинов и Стойчо след това говорят за същото, а Майкъла да не знае до последно за треньорската смяна на Стойчо!", заяви Орманджиев.

"Пожелавам успех на ЦСКА, иска ми се собствениците да усетят какво е да вдигнеш шампионската титла. Добре е, че Йешич се върна, защото сега ще види какво е да си работил при Божков, за да има база за сравнение. Мога да кажа, че Васил Божков се бъркаше там, където трябва, но не и по футболни теми. Той е изключителен човек, който знае как да ръководи парите си. Затова и ЦСКА стана шампион, изгради силен отбор, отстрани Леверкузен, победи Ливърпул и т.н. И когато публиката скандираше против мен и него, знаете ли какво ми каза Йешич?! Да се занимавам с... Конелиано", завърши Орманджиев.