ЦСКА сбърка с уволнението на Професор Бисер Цолов

Публикувано на: 21.01.2013 07:29

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Бербатов на изпит при Професор Цолов.
Чорбаджиите в ЦСКА много сбъркаха с уволнението на Бисер Цолов. За широката публика той бе помощник в екипа на Стойчо Младенов, малко по-внимателните в длъжностното разпределение знаеха, че той всъщност бе анализаторът в екипа. Както на собствената, така и на играта на съперника. Самият Цолов е автор на софтуер за футболен анализ.

Много по-тесен кръг от хора обаче знаят, че Бисер Цолов е Професор доктор, ръководител на катедра „Мениджмънт на спорта” и на Центъра за следдипломна квалификация на Национална спортна академия "Васил Левски".

Чорбаджиите сбъркаха, защото сега усложняват процеса на ограмотяване на голямото лице, Великият ръководител с директорски статут в "Борисовата градина".

За миг той бе определен като неграмотен още в първата си седмица на "Армията" от колега агент. Пред една дузина присъстващи на махленска разпра журналисти. Маниерът на господина ми се наби в очите и в началото добронамерено посъветвах, а малко по-късно съвсем целенасочено започнах да прогнозирам почти всеки ден задаващото се бедствие на отворената уста на неукия човек в институцията ЦСКА.

Видимо феновете също се усетиха бързо и се започна. В знак на искрено неуважение култов коментатор от друг спортен сайт го кръсти Михаела, като форма на превод на претенциозното Майкъла.

Мина се през катастрофата в отношенията му със Стойчо Младенов. Христо Стоичков го нарече Гладна кокошка.

Последният хит е приятелския съвет на Стефан Орманджиев към Великия ръководител да отиде до НСА и да се ограмоти.

Силно се съмнявам в ефекта, защото знанията са нематериален човешки актив, който обаче има строго определено "депо" за разполагане. С много строги изисквания за наличност на определено вещество със сив цвят.

Ако Цолов не беше уволнен, то щеше по-тихо да се направи опит "за наливане" (не на бетон). Ясно е обаче, че професорът вече не е работещ на "Армията", поради което горещо препоръчвам на Ръководителя "Мениджмънт на спорта" (лекционен курс за студентите в НСА “В. Левски”),  „БОЛИД-ИНС”, С., 2009. Автор е Професор доктор Бисер Цолов. Знам, че ще бъде много трудно. Неизбежно следва да се чете и проумее материята. Човечеството все още не познава друг метод за образование и самообразоване.

За мотивация на Ръководителя ще спомена, че изпити при Професор Цолов държи дори звезда от ранга на Димитър Бербатов. Няма да е срамно да помоли за помощ, с оглед далеч по-скромната му биография, да не говорим за спортно-технически качества. За интелектуална основа дори не ми се мисли.

И все пак - не е срамно да бъде потърсена помощта на Професор Цолов.