Домусчиев: Следваме наш модел, не на Литекс

Публикувано на: 21.01.2013 10:08

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Лудогорец върви по собствен път и не копира нищо от Литекс, заявява собственикът на разградчани Кирил Домусчиев в интервю за вестник "Преса".

Думите му са в отговор на въпрос дали приема паралелите, които се правят между Лудогорец и Литекс като двата най-успешни футболни проекта в малки градове и дали се опасява, че тимът от Разград ще бъде застигнат от лошите примери в Ловеч.

"Честно казано, не съм изучавал историята на Литекс. Само знам, че имат четири титли на България. Не копираме нищо от тях, развиваме Лудогорец по модели, които сме видели навън, и се съобразяваме с българската действителност и с възможностите на Лудогорието. Не съм запознат с Литекс, с техните идеи, как са се развивали, какви са плюсовете и минусите за тях през годините, какво са променили. Вървим по нашите си стъпки и е нормално, когато нещата се правят добре, да си приличаме в някои отношения с тях. Но не можем да се сравняваме така произволно", заявява още Кирил Домусчиев.

Той за пореден път декларира, че към този момент няма интерес към придобиване на ЦСКА.

"Животът е сложен, пълен с предизвикателства, хората понякога променят мнението си и вземат решение според ситуацията. Затова не мога да кажа със сигурност, че няма да се случи във времето, но на този етап на 100 процента не проявяваме интерес към ЦСКА", казва Домусчиев.

Собственикът на Лудогорец приветства евентуално навлизане на повече ресурси в ЦСКА чрез привличането на бизнесмена и собственик на Литекс Гриша Ганчев като съсобственик на тима от "Българска армия", но от друга страна смята, че би било жалко за футбола ни, ако "оранжевият" клуб бъде пожертван.

"България има нужда от силни ЦСКА и Левски. Но ще е жалко клуб като Литекс да загуби своята роля. Защото футболът се нуждае и от Литекс, Лудогорец, Ботев (Пд). Ще е много жалко за град като Ловеч, ако Литекс се влее под някаква форма в ЦСКА", аргументира се Домусчиев.