Камерунски национал в Миньор (Перник)

Публикувано на: 29.01.2013 14:36

Автор: Проспорт.бг

©pernik24.bg
Камерунски младежки национал се очаква да се присъедини към Миньор днес. Роденият през 1992 година Ерик Саме е бил в разширения състав на „не­укротимите лъвове" на последното световно първенство, а интерес към него е проявявал испанският Елче.

През последната година тъмнокожият полузащитник е играл в по-ниските нива в Испания. Освен младока, снощи в България трябваше да кацне и бившият футболист на френския елитен Гингам Игор Джоман, който също ще изкара проби при „чуковете". При благоприятно развитие на нещата около клуба най-вероятно ще подпише договор.

Двамата футболисти се очаква да дебютират за Миньор утре, за когато е уредена контрола със Светкавица. Тя е от 14.00 часа в Правец.

В проверката ще вземат участие и другите трима чужденци - французинът Малик Малик Букерше, белгиецът Якасонго Ндноу-Джиби и албанецът Герт, които се представиха на прилично ниво в проверката със Септември Симитли (2:0), въпреки тежкия терен.

Треньорът на "чуковете" Николай Тодоров пък призна, че е притеснен дали ще може да вземе набелязаните играчи. "Каквото и решение да взема за селекцията, ще трябва да мога да предложа договори на евентуалните нови футболисти, независимо дали са българи или чужденци. Дано имаме пари. Лично аз, екипът ми и футболистите сме оптимисти, че отборът ще продължи съществуването си", посочи той пред "Тема Спорт".
Етикети: миньор, ерик саме