Уредиха 12 контроли за баскетнационалите преди Евробаскет 2009

Публикувано на: 20.01.2009 20:08

Автор: Bulgarianbasket.com

©БГНЕС

12 сигурни контроли вече има мъжкият национален отбор за подготовката си преди Евробаскет 2009 в Полша. Пини Гершон и помощникът му по физическа подготовка Ави Ковалски се срещнаха с ръководството на федерацията, за да уточнят програмата на тима за лятото.


Гершон събира избраниците си между 14 и 21 юли, а първите тестови мачове ще са на 28 и 29 юли срещу Португалия като домакин. Следват две срещи с Белгия – на 2 и 3 август. Между 7 и 9 август пък у нас ще се проведе турнир с участието на Беларус, Грузия и Черна гора.


В края на същия месец – между 28 и 30 август националите ще участват на силен турнир в Словения, като ще се изправят и срещу Гърция. „Вече имаме изградена рамка. 12 контроли са може би достатъчно, но все още търсим съперници за 21 и 23 август и за 3 септември. За последната дата преговаряме с Германия”, обяви техническият директор в тима Константин Папазов.
 

Гершон пък потвърди присъствието си на честването на 90-годишния юбилей на баскетбола в България. За церемонията е поканен още и генералният секретар на ФИБА Свят Патрик Бауман, както и шефът на европейската централа Георгиос Василакопулос.

Етикети: