Данчев ще прави школа с Лудогорец в Криводол

Публикувано на: 21.02.2013 11:36

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Лудогорец проявява интерес към развитието на детско-юношеския спорт в Северозапада, съобщи  „Конкурент”. С намерението на футболния шампион на България се е запознал кметът на община Криводол Петър Данчев, който възнамерява да предложи на клуба от Разград публично-частно партньорство за ползване на новоизграждащата се база, в управляваното от него населено място.

В първоначалните разговори е участвал и популярният във Врачанско спортен деятел Янко Драгостинов.
 
„Смятам, че до края на април  ще приключи цялостната реконструкция на стадион „Христо Ботев”. Както е известно, стойността на изпълнявания проект е приблизително 5 000 000 лв. Трибуните са почти завършени. Доставено е чисто ново оборудване и техника за поддържане на съоръжението, струващи 900 000 лв. До края на годината обаче теренът няма да може да се ползва, за да не се съсипе засятата и отглеждана по съвременна технология трева. Тъй като ремонтът се извършва с европейски пари, то ние в рамките на 5 години нямаме право да печелим от стадиона.

Затова удачен начин за използването му е чрез публично-частно партньорство, още повече, че в съседство се прави друга спортна база за деца, с хотелска част за 60 души”, заяви Петър Данчев. Управникът допълни, че ако намерението на Лудогорец е сериозно, най-добрият вариант за реализирането му е в Криводол, където всички обекти са нови и се намират в непосредствена близост.

„Ще предоставим чудесна възможност за подготовка на подрастващи спортисти, още повече, че Криводол е в самия център на Северозапада”, каза още Данчев. За откриването на стадиона, той ще покани известни певци, чиито корени са от населените места в общината. Първи в списъка е Георги Милчев-Годжи. Компания ще му правят Нина Николина, Орлин Горанов и Васил Найденов.