ЦСКА не са играли само при чичо Пенчо, шегува се Емил Велев

Публикувано на: 01.03.2013 14:31

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Старши треньорът на Локомотив (София) Емил Велев направи любопитен коментар относно случващото се в родния футбол. Специалистът заяви, че основният проблем у нас е липсата на качествени стадиони и шеговито заяви, че ЦСКА не е играл само в родното село на почетния президент на клуба Димитър Пенев.

„Навсякъде се играе есен-пролет, просто трябва да се оправят стадионите и да се играе до края на декември. И в Германия има виелици, които затварят пътищата, но отборите играят. Мисля, че трябва да се редуцира А група, 16 отбора са много - 14 или 15 с някакъв плейоф е добре. Много отбори имат затруднения, играе се на други стадиони. ЦСКА къде ли не играха - само при чичо Пенчо в селото не са играли. После и нашите юноши няма къде да играят, те ходят в Требич. Ако това се промени, няма да има такива въпроси от сорта на кога да се играе първенството. Казват лятото, ако тогава напече 40 градуса, колко са стадионите с осветление – 2 или 3. Ние нямаме основни неща“, откровено сподели какви са проблемите на футбола ни Велев, цитиран от "Гонг".

Колкото до това, че столичните железничари трябва да играят домакинските си мачове в Своге, Кокала заяви: „Странно ми е, че ще играем в Своге. Не съм свикнал да съм в такава ситуация. Надявам се да се върнем да домакинстваме на "Надежда", колкото се може по-бързо. Мисля, че стадионът е в добро състояние, особено след ремонтните дейности и тревното покритие е в добри състояние. Май месец ще има концерт и ще дойдат 30-35 хиляди и не виждам защо не може да се играе на този стадион. Вероятно е следващото домакинство ще бъде на "Надежда", добави Велев.