Започнаха игрите зад гърба на Камило Плачи

Публикувано на: 05.03.2013 14:45

Автор: Проспорт.бг

©
Селекционерът на националния ни мъжки тим по волейбол - Камило Плачи, е обявил негласна война на родната федерацията, която му плаща нелоша заплата. Около това мнение се обединиха редица родни треньори и специалисти след съботната демонстрация на италианския статистик на дербито на Суперлигата между Левски Волей и ЦСКА, спечелено от "сините" с 3:2.

Плачи не седна в зоната за ВИП гости на "Арена Армеец", а се настани в сърцето на агитката на опозиционерите на боса на БФВ - инж. Данчо Лазаров.

Поддръжниците на вече бившия национален селекционер Радостин Стойчев опънаха дежурните си плакати, а италианецът, който беше помощник на Стойчев, въобще не опита да скрие топлите си чувства към тях. Италианецът се снимаше усмихнат до уши с враговете на Лазаров и си разменяше сърдечно мартеници с тях.

"Няма да му позволим да пуска титулярен състав, реден от Стойчев, и да пренебрегва момчетата от българското първенство, донесли медали и радост на страната. Няма да му дадем да тъпче нашите специалисти, които произвеждат кадри за националния тим", предупреди Стоян Стоев, който сега е начело на Левски Волей.

Според изтъкнатия ни волейболист и треньор Плачи се държи като "един италиански поверачо (бедняк), който иска само да дои българския волейбол, без да има нужните качества за старши треньор".

"Ние също имаме прекрасни статистици и анализатори", заключи Стоев пред "Меридиан Мач", който водеше националния ни отбор в началото на 90-те години.