AMG прави спортен пакет за новия E-Class

Публикувано на: 22.01.2009 18:19

Автор: Агенция Спийд - Прес

©speed-press.com
Едва представен за първи път пред публика, новият Mercedes E-Class вече се сдоби със спортен пакет от AMG. Той ще се предлага като екстра от 2010 година независимо от избора на двигател, а цената му започва от 6000 лв.

В кита влизат 18-цолови AMG джанти, модификации по броните, праговете и ауспуха. При модификациите с 4-цилиндров бензинов двигател ауспусите ще бъдат от неръждаема стомана, овални и двойни. Дизеловите версии на същия агрегат ще се отличава с овален полиран ауспух, а всички автомобили с шест- и осемцилиндрови двигатели ще бъдат с правоъгълни двойни ауспуси от полирана неръждаема стомана, интегрирани в задната престилка.

В пакета стандартно влизат вентилирани спирачни дискове, сребристи спирачни апарати с логото на Mercedes-Benz, както и сниженото с 15 мм спортно окачване Direct Control.

Предните седалки са променени и осигуряват отлична странична опора при влизане в завой с голяма скорост. Воланът също е спортен с покритие от напа. При моделите с автоматична трансмисия предавките ще могат да се сменят и ръчно с Direct Select „пера” на волана.
Етикети: Мерцедес, AMG, E-Class