Адвокатите на ЦСКА с нова кандидатура за Алеята на славата

Публикувано на: 23.03.2013 17:21

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
С неочакван обрат приключи казусът между Павел Дочев и ЦСКА. Вместо да получи 450 000 лева, бившият треньор на „червените” ще трябва да плати 300 лева на адвокатите на клуба. Това стана ясно вчера.

Софийски градски съд като втора инстанция реши, че неустойката, договорена в споразумението за прекратяване на договора на Павел Дочев с ЦСКА, е нищожна, както е нищожна и уговорената в споразумението лихва от 120 евро на ден. Това от своя страна означава, че Павел Дочев няма да получава пари от ЦСКА, а напротив, има да дава 300 лева адвокатски хонорар на юристите на „армейците„ Радостин Василев и Кирил Калинков.

ЦСКА започва отмяна на всички изпълнителни листа на Павел Дочев, които са на стойност от над 450 000 лева, и в същото време треньорът вече не може да обяви клуба в несъстоятелност, както бе анонсирано, тъй като той не е кредитор на ЦСКА.

По този начин юристите на „червените” Радостин Василев и Кирил Калинков спечелиха поредното дело на клуба, което бе обявено за безнадеждно. Благодарение на двамата дълговете на „армейците” са много по-малко, отколкото биха могли да бъдат.

Не е изключено следващият неприятно изненадан след Павел Дочев да бъде... Стойчо Младенов.

"Тема Спорт" потърси Радостин Василев за коментар на развръзката с Дочев. "Информацията ви е вярна. На практика ние се възползвахме от последната ни юридическа възможност за защита и се стигна до добрата новина за ЦСКА", лаконичен бе Василев.