Дания-България сложил рекорд по скаути

Публикувано на: 30.03.2013 12:12

Автор: Проспорт.бг

©Ройтерс
Най-много били скаутите от Бундеслигата.
Във вторник вечерта в зона "Европа" се проведоха общо 16 квалификации за световното първенство в Бразилия догодина.

Мачът на България в Копенхаген срещу Дания обаче постави рекорд по присъствие на скаути. Това съобщиха за "24 часа" от в. "Берлингске Тиденде".

Според изданието, което е едно от най-старите на Европа, на стадион "Паркен" са били общо 81 представители на клубове от различни краища на Европа. Информацията на "Берлингске Тиденде" е от датската федерация, като от вестнинка са си направили труда да разберат каква е била бройката от емисари на други мачове във вторник.

На нито една квалификация не е имало повече скаути, установило проучването.
Пратеници на отбори от 4-те големи първенства в Европа - Испания, Англия, Германия и Италия, са били на "Паркен". Бундеслигата имала най-много представители.

Интересът на скаутите за датския отбор главно бил към току-що навършилия 20 г. нападател Андреас Корнелиус и с 1 г. по-възрастния халф на "Аякс" Кристиан Ериксен.

Таранът на "Копенхаген" бе основно действащо лице в мача, падайки за дузпата, от която домакините успяха да изравнят за крайното 1:1 срещу националите. Преди съприкосновението с Илия Миланов обаче той два пъти си поведе топката с ръка, а след мача, естествено, не си призна. Ериксен бе по-скоро незабележим на "Паркен".

Според "Берлингске Тиденде" вниманието на камарата емисари било привлечено от трима в нашия тим. Това са Георги Миланов, Станислав Манолев и Александър Тонев. Последният откри резултата в Копенхаген след пас на втория.