Йън Ръш нареди Димитър Бербатов в Топ 5 на нападателите в лигата

Публикувано на: 24.01.2009 14:52

Автор: Проспорт.бг

©Ройтерс
Легендарният нападател на Ливърпул и националния отбор на Уелс Йън Ръш направи своята класация на петте най-добри нападатели във Висшата лига. Без да ги класира в поредни номера Ръш прав кратък анализ на качествата на тези футболисти. В списъка на легендата на "червените" попадна и капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов.

"Резонно е да назова Фернандо Торес, той трябваше да се адаптира много бързо към ново първенство и да се бори с контузиите. Въпреки това успя да убеди всички в уменията си. Уейн Рууни е голям играч, истински мощен футболист. Защитниците едва го удържат, защото е много силен. Едно добро партньорство е необходимо на Рууни и той се опитва да го направи с Димитър Бербатов. Българинът е повече от брилянтен играч. Той има по-големи технически умения от Уейн, но пък му липства мощ", твърди Йън Ръш.
 
Дидие Дрогба също е голям нападател. Когато не е обременен от ситуацията в отбора и е във форма, той е наистина много опасен за защитниците, които трудно се справят с него. Задължително трябва да се споменем Робин ван Перси, той е сред т. нар. креативни нападатели. Французинът не само умее да бележи голове, тякои от тях много красиви, но той е способен за изработи голово положение и за своите съотборници," допълва легендата на Ливърпул.