Тормозят щангистите ни с допинг проби

Публикувано на: 03.04.2013 14:21

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Националите ни по вдигане на тежести се оплакаха от непрестанни допинг проби в последните месеци преди европейското първенство в Тирана (Албания). Състезателите, които ще участват на европейския шампионат от 8 до 15 април, са били подложени на 42 допинг проби от февруари насам.

"Това си е чист тормоз и пречи много на подготовката на състезателите. Постоянно трябва да се съобразяваме с допинг ченгетата, които изискват да знаят местонахождението на състезателите във всеки един момент. Имаме назначен специален човек във федерацията, който се занимава само с допинг контрола", каза генералният секретар на федерацията Борислав Гидиков. Той разкри, че легендарният треньор Иван Абаджиев участва в подготовката на състезателите, като присъства на контролните всеки понеделник и петък.

Гидиков коментира още и казусът с българските щангисти, състезаващи се за Азербайджан, като изрази мнение, че много трудно те ще се върнат да вдигат за България заради финансовите претенции за азерите. "Нещата с Азербайджан са сложни. Те искат да платим трансферна сума 200 000 евро само за Боянка Костова, плюс 100 000 евро разходи по подготовката й, направени през последните две години. А и самата тя не иска да се връща", каза Борислав Гидиков.
Етикети: щанги, допинг