Млад швед харесал Божинов за модел

Публикувано на: 11.04.2013 10:45

Автор: Проспорт.бг

©
Валери Божинов
Във Виченца наричат българския нападател Валери Божинов - "Чудовището". Това е мнението на младия талант в клуба Матин Нажафи.

"Валери Божинов е чудовище, невъзможно е да вземеш топката от него, когато я пази", споделя младежът. Шведът, който е роден през 1995 година, направи вчера първата си тренировка с мъжкия тим на борещия се да не изпадне в Серия С Виченца.

"Страхотно е, за по-малко от шест месеца смених втора дивизия в Швеция със Серия Б. Всичко се случи много бързо и още не мога да повярвам. Божинов е чудовище, невъзможно е да му отнемеш топката, когато я пази. Силата и техниката, които притежава са невероятни. Няма да повярвате, когато го видите по телевизията, но това е лудост", сподели младият скандинавец.

"Преди тренировка Божинов е забавен и се шегува. Той е и един от малкото, които поназнайват английски. Когато започне тренировката става концентриран, времето за шеги свърша. Той обича да командва, но на мен ми харесва, че е сериозен и добър модел за подражание. След тренировката го прегърнах, той е най-големият победител, който съм срещал", добави Нажафи, цитиран от sportni.bg
Етикети: Валери Божинов