Плачи: Имаме три седмици да подобрим техниката

Публикувано на: 25.04.2013 15:38

Автор: Проспорт.бг

©
Българският национален отбор по волейбол - мъже започна подготовката си тази седмица. Националите ни тренират в тренировъчната зала на “Арена Армеец”, под ръководството на селекционера Камило Плачи и помощник-треньора Найден Найденов. В разширеният състав, тепърва ще се присъединяват играчи, чийто първенства още не са приключили или имат здравословни проблеми.

Какво сподели наставникът на мъжете - Камило Плачи за тренировъчния процес, ситуацията с Боян Йорданов и физическото състоянието на състезателите, вижте в интервюто, което той даде за сайта на Българската волейболна федерация:

Какъв е графикът за подготовката на отбора? На какво ще залагате сега, в началото на тренировъчния процес?
- Имаме три седмици, в които трябва да работим за техника. Сутрин работим във фитнеса, следобед залагаме на играта с топка и по-специално техниката. Имаме почивен полуден веднъж в седмицата, като сутринта ни е свободна, а след това обсъждаме тактическата част от играта и гледаме видео записи. След тези три седмици на подготовка, започваме работа за бързина и изчистване малко по малко грешките за важните мачове, които ни предстоят.

Колко време сте в тренировъчната зала на “Арена Армеец” и доволни ли сте от условията?
- Тук сме до края на седмицата. Залата е чудесна, тренираме добре в нея, но за съжаление не можем да останем тук. Предстоят ни две седмици и половина подготовка извън от София, още не знаем къде ще сме.

Каква е ситуацията с Боян Йорданов?
- Боян поиска време за почивка. Тъй като му се е натрупала умора след толкова години цикъл с национален и клубен отбор. Поиска период от време за почивка, за да може да се възстанови. Той ни каза, че от негова страна няма проблем. В списъка ми за разширения състав е. Трябва да говори с Федерацията по волейбол, за да реши какво да прави.

Имате ли определени контроли вече?
- Ще играем на 17-и, 18-и и 19-и май контроли със Сърбия. В прекалено ранен стадий сме на подготовката, за да играем по-рано.

Има ли здравословни проблеми при някой от състезателите тук?
- От тези, които са тук, няма сериозни проблеми, всички са здрави.

Кои волейболисти чакате да се присъединят в подготвителния лагер още?
- Чакам доста състезатели. Основно тези, които все още играят в чужбина.

В каква форма се намират момчетата, с които започнахте подготовката?
- Формата е различна при всички. Например състезателите от Марек-Юнион Ивкони свършиха мачовете си преди две седмици, други са приключили преди месец. Работим за изравняване на нивото при всички състезатели, за да може всички да са във форма, когато започне Световната лига.