Емил Димитров: Бих помагал на Ганчев във финансирането на ЦСКА

Публикувано на: 06.06.2013 19:46

Автор: Васил Хаджийски

©Проспорт.бг
Емил Димитров
"Бих помагал на Гриша Ганчев, ако купи ЦСКА", заяви пред Sportline.bg председателят на сдружението "ЦСКА Възраждане" Емил Димитров. Бизнесменът е последният, направил опит да придобие собствеността на "червените" от "Титан". Преговорите се проведоха миналото лято, но двете страни така и не стигнаха до консенсус. Пречка се оказаха редица скрити дългове, които притесняват и настоящия кандидат Гриша Ганчев.

Ако все пак сделката се осъществи, ще се стигне до възраждането на идеята "ЦСКА Възраждане" и бизнесмените са готови да помагат на Ганчев. Както вчера SL съобщи той вече е търсил подкрепа и от Румен Гайтански и Васил Божков. Целта е оформяне на солиден бюджет, с който ЦСКА да атакува групите на Шампионската лига.

"Не участваме в преговорите за купуване на ЦСКА. Затова не искам да коментирам, нека не се внася допълнително напрежение. Видяхте какво стана, когато "ЦСКА Възраждане" преговаряше. Ако се стигне до сделка, бих помагал на Гриша Ганчев във финансирането. В името на ЦСКА ще го направя винаги", каза Димитров.

Не е тайна, че той е близък до евентуалния нов треньор на "червените" Христо Стоичков. "Влизането на Христо Стоичков в ЦСКА би трябвало да е сигурно. Повече не мога да кажа", добави той.