Борисов: 50 процента от финансирането е от нас

Публикувано на: 07.06.2013 21:12

Автор: Проспорт.бг

©btv.bg
Димитър Борисов
Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов коментира евентуалните промени в клуба. Той обяви, че има желание за обединение и от страна на Гриша Ганчев, като в момента се уточняват юридически нещата.

"Имаме желание с господин Ганчев да се съберем, той да влезе в ЦСКА. И ние го искаме, и той има желание. Уточнили сме вече между нас нещата как ще станат – кой какво ще има, колко процента. Сега въпросът е юридически нещата да наредим", коментира Борисов пред bTV.

"Има различни варианти, трябва да изберем един от тях. Няма страшно. Както през 2000 година ЦСКА стана ново дружество и от тогава спечели три титли и три купи, но не са само те в историята ни, така и сега нищо няма да се загуби.

Ако стане трансформация, ние прехвърляме марката, патента и историята. Нищо няма да се загуби. Ако се случи това, аз няма да остана в ръководството. Оттеглям се от ръководството, но ще останем като финансиране. 50% от финансирането на ЦСКА ще е от нас. Преговорите трябва да приключат скоро, защото ние все пак се готвим за турнири".

На въпроса, дали ЦСКА ще играе в Лига Европа, ако се случат промените, Борисов отговори така: "Не, в Шампионска лига ще играем, сериозно ме питаш, сериозно ти отговарям".