Приятел на Стоичков съветва Вутов да бяга от полицейския Левски

Публикувано на: 16.06.2013 19:27

Автор: Проспорт.бг

©mundodeportivo.com
Пако Агилар
 Испанският вестник "Мундо Депортиво" публикува  статия за таланта на Левски Антонио Вутов, който, според журналиста Франсеск (Пако) Агилар, е бъдещето на българския футбол. 
 
"Българският футбол още живее със спомените на големия отбор, съставен от Христо Стоичков, Любо Пенев, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Йордан Лечков и Красимир Балъков, които играха полуфинал на световното в САЩ 94. В последно време ентусиазма на феновете минава към Александър Тонев, 23-годишен полузащитник, който подписа с Астън Вила. А също така и от появата на много младия талант на Левски, Антонио Вутов. На 17 години Вутов постоянно прогресира. Започва да играе в отбора на родния си град Локомотив (Мездра). После преминава в клуба на българската полиция, Левски (София), исторически отбор, от който са излезли играчи като Наско Сираков (играл в Сарагоса и Еспаньол) и Христо Илиев. Вутов дебютира за първия отбор на Левски на 8 април 2012 г. срещу Локомотив (София) в едно от дербитата на столицата на България. Прогресът на Вутов не остава незабелязан и той е следен по време на мачовете с екипа на България до 17 години. Интерес към него имат клубове от Бундеслигата. Също така няколко отбора от Испания са се обърнали към Лъчо Танев, негов мениджър, за информация. Антонио Вутов трябва да заякне физически, но предвид неговата младост това няма да е трудно осъществимо. Играе много добре на празно пространство, но избягва единоборствата, знае как да извежда нападателите и има усет към гола. Най-много се забелязват неговите асистенции. Впечатлява умението му да комбинира със съотборници преди нанасянето на удар. За да продължи със своето развитие, е необходимо да играе с по-добри играчи, които да подобрят нивото му", се казва в материала на "Мундо Депортиво".
 
Уточнение на Проспорт.бг: Пако Агилар е съавтор с Христо Стоичков на книгата "100 на 100 Стоичков", която бе издадена преди години от Издателска къща "Труд", преведена блестящо от незабравимия Камен Тотев, Вечна му памет!