Николай Филипов призна за комбината с ЦСКА за лиценза

Публикувано на: 19.06.2013 14:07

Автор: Проспорт.бг

©flagman.bg
Николай Филипов
 Николай Филипов, собственикът на Нефтохимик призна, че лично е потърсил Гриша Ганчев и Иво Иванов по повод евентуално спонсорство или с предложение да прехвърли акциите на Нефтохимик. 
 
„Водят се разговори с Иво Иванов и Гриша Ганчев, но не точно да се преотстъпва лиценза. Както знаете бюджета на Нефтохимик все още не е уточнен и общо взето е почти нулев. Така не можем да стартираме първенството и търсим прозрачни спонсори. Нашето желание е нещата покрай Нефтохимик да се случват. Не можем когато бъдещето е неясно да бъдем спокойни, затова търсим някакъв вариант за отбора. Има няколко варианта, които в момента неискам да коментирам, тъй като няма конкретни резултати от разговорите”, коментира Филипов за Топ Новини Бургас.
 
„Това са хора, които са се доказали, знаете Гриша Ганчев е име във футбола. Първи вие ще научите когато се стигне до нещо конкретно, аз ви обещавам. Това което мога да кажа сега е, че не е изключено ЦСКА да играе в А група с нашия лиценз, а Нефтохимик да остане в Б група. Това просто ще се реши малко по-късно”, призна собственикът на Нафтата.
 
„Общо взето водят се преговори за спонсорство или да закупят акциите на Нефтохимик. Оттам нататък всичко ще се решава от новите собственици. Но със сигурност това, което е направено до момента няма да отиде в канала. Ако тръгнем с такъв неясен бюджет, сигурното е едно – след няколко месеца трябва да се откажем от първенството. Тогава създаваме проблеми на футболисти, на ръководство на БФС, неща които гледаме да избегнем”, подчерта той.
 
"Има много проблеми, които трябва да се решават в Нефтохимик, не само финансови. „Нямаме стадион, детско-юношеската ни школа не е на това ниво, на което трябва да бъде, не сме готови за А група. Все още не съм разговарял с новото ръководство на клуба, не съм говорил с никого. Когато вече всичко е ясно и има нещо конкретно, разбира се, ще проведа разговор с фенклуба”, обеща Филипов.
 
„Гриша Ганчев не ми е отправял предложения, аз го потърсих да помага. Оттам нататък много варианти да се обсъждат – спонсорство, прехвърляне на акции, може би днес следобед или утре ще се разбере” завърши той.

ДОПЪЛНЕНИЕ: В късната емисия на новините по БТВ на рактика се потвърждава новината. По никакъв начин не се отрича комбинацията. Защото тя ще даде сериозна стабилност на Нефтохимик и двата клуба ще могат да си помогнат в трудна ситуация.

19.06.2013, 13:50
Човек от Нефтохимик отрича, че ще дават лиценза на ЦСКА
 Членът на УС на Нефтохимик Николай Тодоров отрече категорично появилите се информации, че бургаският клуб ще предостави лиценза си за участие в ...


19.06.2013, 12:07
Военната организация на "Армията" издиша, замириса на нефт и газ в ЦСКА
Военната организация малко издиша по секретността, като МВР със СРС-ата.   Най-напред много бързо беше докладвано на един сайт, че се преговаря.