Иртиш - това е България

Публикувано на: 11.07.2013 09:36

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Аспарух дойде от Иртиш на кон.
 Левски ще играе в... български земи днес в реванша от Лига Европа. Долината на река Иртиш навремето е населявана от прабългарските племена, гласи основна теория за произхода на народа ни. През II век нашите предци се преместват северно от Кавказ и Каспийско море, където по-късно изниква Велика България, напомня историята вестник "Труд".
 
И ако “Левски - това е България”, то и “Иртиш - това е България”...
 
Естествено, в Павлодар не посрещнаха гостите от Левски като сънародници, но показаха огромен респект. Градът е на крак за мача.
 
Иртиш пълни стадиона с двойно по-евтини билети, отколкото на първия мач. Цените са по 400 тенге, равни на 4 лв., докато за дуела Левски - Иртиш (0:0) се плащаше от 7 до 10 лв. А стандартът в двете страни е сходен. Брутният вътрешен продукт на глава от населението в Казахстан е 13 900 долара годишно (според “Световна книга на фактите” на ЦРУ), докато за България е 14 200.
 
Треньорът Талгат Байсуфинов и вратарят Вячеслав Котляр тиражираха специални видеобръщения, за да надъхат запалянковците за мача. 
 
За цял ден обаче в сайта на клуба треньорските призиви имаха само 45 влизания и 1 коментар...
“В България ни приеха страхотно", споделя Котляр в интервю. "Хотелът ни беше по-добър от петзвезден, в града се придвижвахме с ескорт, а на шефовете предоставиха мерцедеси бизнескласа. Дадоха ни да тренираме на стадиона час и 20 минути вместо задължителните 50 минути. Атмосферата на стадиона беше страхотна. Надявам се същото да е и на реванша. Дано се съберат 15 хиляди зрители.”

Самолет за Левски, или свирки заради самолета!?
Призрак на трактор броди на "Герена"