Янкович е в София за преговори с Левски

Публикувано на: 13.07.2013 09:29

Автор: Проспорт.бг

©gong.bg
 Сърбинът Александър Янкович е фаворит за треньор на Левски. Твърди се, че бившият наставник на Цьрвена звезда вчера е пристигнал в София, а днес трябва да проведе разговори с Наско Сираков. 

„В добри отношения съм с Наско, знаете че работихме с него преди години, когато успяхме да спечелим дубъл в България. Това стана през сезон 2002/03 година. Много е добре за Левски, че той отново се върна в клуба, но не сме говорили да поема отбора. Знам обаче всичко за Левски, наясно съм с положението, гледах мача със Славия", многозначително заяви Янкович. Той бе помощник на Славолюб Муслин в Левски. Ако Янкович оглави треньорския щаб, почти сигурно в него ще останат Мариян Христов и Елин Топузаков.
 
Шансове да поеме сините има и Георги Василев. Малко вероятно е отборът да бъде поверен временно на новия треньор на ДЮШ Антони Здравков.
 
След отказа на Янович през 2011 година,"сините" назначиха Николай Костов. Янкович каза още, че откакто си е тръгнал от Левски през 2003 година, не е спирал да следи какво става с отбора, но специално последния мач с Иртиш го е пропуснал. 
 
След провала срещу Иртиш в Левски ще има сериозна чистка сред играчите. Наско Сираков обяви, че Карвальо ще бъде продаден. Той ще замине за Китай. Почти сигурно в азиатската страна ще го последва Владимир Гаджев, съобщи „Тема Спорт". В момента клубът се опитва да продаде вратаря Пламен Илиев и нападателя Жоао Силва.
 
В списъка на Сираков за освобождаване са Орлин Старокин, Димитър Везалов, Пламен Димов, Даниел Димов и Илиян Йорданов. На „Герена" може да се върне Георги Сърмов, който разтрогна с Касъмпаша.
Етикети: