Атанас Дреновички е свободен за ЦСКА

Публикувано на: 14.07.2013 21:52

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Атанас Дреновички
 Скаутиралите в ЦСКА около Аспарух Никодимов препоръчват левия защитник Атанас Дреновички . Роденият на 5 април 1990 година ляв бек не пожела да поднови договора си с отбора от родния му град Гоце Делчев. За него имало интерес от Гърция, но защитникът става много актуален за "Армията".
 
Ранната професионална кариера на Атанас се свързва със Славия, която го преотстъпва на Лудогорец и Видима-Раковски.
 
През този сезон бившият младежки национал игра постоянно за Пирин ГД и записа 28 мача, а миналия септември постави точка за гарнитурата на Мадански при победата с 3:1, като гост на Люксембург. Той сред най-добрите на своя пост в България.
 
При домакинската победа на ЦСКА над Пирин ГД на 22 май с 3:0, Дреновички си заби автогол.
 
Миналата година Дреновички бе и сред 22-ата извикани от А група на лагер на представителния отбор на България от Любослав Пенев.
 
Още в началото на юни стана известно, че скаутите на ЦСКА са набелязали трима от Пирин ГД - Камен Хаджиев, Любомир Гуцев и Атанас Дреновички. И тримата са защитници. 
 
Дреновички обаче има статут на свободен Агент и лесно може да завърши операцията по неговото привличане след смяната на собствениците в ЦСКА. 
 
Говори се, че сериозна атака към бека има и от Локомотив Пловдив, а вече и от Левски при очертаващата се чистка не само по левия фланг.