Генк вади 400 000 евро за Георги Китанов

Публикувано на: 16.07.2013 13:30

Автор: Проспорт.бг

©chernomorepfc.bg
Георги Китанов
 Генк е отправил оферта за привличането на 18-годишния вратар на Черно море Георги Китанов, съобщиха белгийски медии. Младежкият национал изкара седмица на проби в елитния тим, а преди няколко дни се върна във Варна. 
 
По време на тестовете Китанов е впечатлил треньорския щаб на Генк, а треньорът Марио Беен е решил, че стражът на моряците би бил добро попълнение за неговия тим. Наставникът държи да вземе нов играч под рамката преди началото на сезона в Джупилер Про лигата, с което да засили конкуренцията. В момента той разполага за поста с унгареца Ласло Кьотелеш и Кристоф Ван Хоут. 
В Белгия оценяват сделката на 400 000 евро, като според информацията Генк е готов да извади тези пари, за да има Китанов в редиците си. Ръководството на Черно море вече е получило офертата и до ден-два трябва да даде отговор дали я приема. 
 
В случай че Георги Китанов бъде продаден на Генк, моряците със сигурност ще привлекат нов вратар на негово място. Наставникът на варненци Георги Иванов вече има няколко варианта за евентуален заместник на младока, който през миналия сезон се утвърди като титуляр на вратата, съобщава Агенция "Фокус".