Менди: Силно съм впечатлен впечатлен от феновете на ЦСКА

Публикувано на: 21.07.2013 15:38

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Тъмнокожият гигант Джаксън Менди дойде в ЦСКА с репутацията на ляв краен бранител, но се оказа, че предпочитаната от него позиция е в центъра на отбраната. Сенегалецът с френски паспорт, който се понрави много на публиката, даде интервю пред Цветомир Лазаров от Sport1.bg. 
 
- Джаксън, какво мислиш за новия си тим?
- Изиграхме добър мач срещу Локомотив Пд, но не успяхме да победим. Все пак трябва да се отчете, че в отбора има много нови футболисти и тренираме заедно от 4-5 дни.
 
- Ти лично как се чувстваш, какво е физическото състояние?
- Добре съм, но още има какво да се желае. В края на двубоя ни беше трудно, защото се изморихме, но след седмица-две ще сме по-добре кондиционно.
 
- Какви са първите ти впечатления от ЦСКА?
- Добри са. Отборът е известен в цяла Европа. Силно впечатление ми направиха феновете. Цял мач не спряха да ни подкрепят. Стойчо Младенов е много добър треньор, който гледа да е близо до футболистите и проблемите им. Впечатленията ми са добри.
 
- Какво мислиш за нивото на футбола в България?
- На първо място бих отбелязал, че футболът тук е доста по-различен от този, на който съм свикнал...
 
- По-техничен?
- Не. Струва ми се, че е изпълнен с физически единоборства. Срещу Локомотив имаше много такива. Но нивото е добро, струва ми се...
 
- Игра много спокойно като за първи мач...
- Такъв е стилът ми. Винаги играя спокойно. Понякога се представяш много силно, в други мачове не си толкова добър, но винаги се стремя да извличам максимума от себе си.
 
- Дойде като ляв бек, а игра като централен. Какво предпочиташ?
- Мога да играя отляво, но предпочитам да играя като централен бранител. Това е моята позиция.