Василев и Илиев в основния състав за мача срещу Лудогорец в Разград, вероятно и Омар Косоко

Публикувано на: 09.08.2013 08:30

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Омар Косоко
Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев ще бъде титуляр в утрешния мач срещу Лудогорец. Бранителят обърна глезен в последния кръг срещу Черно море (0:0) и имаше съмнения, че няма успее да се възстанови за сблъсъка с шампионите. Вальо обаче се чувства, по-добре u ще може да играе в Разград още от първата минута. Той тренира пълноценно вчера, което означава, че отново ще изведе ЦСКА с капитанската лента.
 
Срещу варненци Илиев направи повторен дебют за червените. Той пропусна първите два мача от първенството, тъй като бившият му клуб Волин Луцк отказа да изпрати неговата жълта карта. Така защитникът трябваше да чака ЦСКА да получи позволение от УЕфА за издаване на служебна картотека. Това стана факт ден преди мача с моряците миналата седмица. Валъо обаче напусна терена принудително десетина минути преди края. След двубоя неговият глезен бе силно подут, но травмата му вече е отшумяла.
 
В титулярния състав се очакват още две промени. "Тема Спорт" вчера съобщи, че Омар Косоко по всяка вероятност ще попадне сред 11-те. Освен това е твърде възможно Венци Василев отново да играе като десен бек, както бе в първите два кръга. Срещу Черно море вместо него в тази зона действаше Ангел Грънчов, който обаче не се справи със задачите си и решението на Младенов да заложи на него определено бе грешка. 
 
Позицията, на която Грънчов е най-силен, е като централен защитник. За фланга му липсва бързина и повратливост, а в това отношение Венци Василев стои с една идея по-добре, въпреки че и той е по-силен в ядрото на ариергарда. Младенов обаче в момента няма подходящо решение за зоната на десния бек и това го принуждава да пробва различни варианти.