Майкъла: Нефтохимик и Локомотив София не ги броя, важен е мачът на ЦСКА срещу Ботев Пловдив

Публикувано на: 13.08.2013 11:23

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Георги Илиев - Майкъла
 Георги Илиев - Майкъла коментира играта на ЦСКА при загубата от Лудогорец с 0:3. Преди мача той каза, че не е възможно червените да допуснат поражение от шампиона на България. Двубоят обаче далеч не се разви по този начин, пише "Тема Спорт".
 
"Не очаквах такава загуба предвид играчите и треньора, с които разполагаме. И то резултат 0:3 не е падане, а разгром. Направихме някои фатални грешки, особено в защита. Само на мускули и обещания се кара и мисля, че това влияе негативно. Трябва малко време за сработване. Имаме нужда от градивен футболист и от външен халф", коментира Майкъла.

"Срещу Лудогорец не излязохме с най-оптималния състав и най-добрата тактическа постройка. В това е най-силен Стойчо - в тактически план. Лудогорец с едно докосване излизаше срещу вратаря - това е абсурд. ЦСКА нямаше физическите възможности да се противопостави, след 30-ата минута играчите приключиха. След като си изморен, правиш много грешки. За мен критерият е мачът с Ботев Пловдив. Ако дотогава ЦСКА не влезе в добра поредица, значи има проблем. Срещите с Нефтохимик и Локо София не ги броя - и в двата ще победим", заяви Илиев. 

"Когато годината е нулева, не може да имаме футболисти и треньори с такова заплащане, каквото е в момента. Нулева година означава да налагаме юноши и никой да не получава повече от 10 хиляди лева", каза още бившият Изпълнителен директор на ЦСКА.
 
Коментар на Проспорт.бг: Проспорт бе един от най-яростните критици на Майкъла. Като Изпълнителен директор той сътвори каскада от глупости и още по нелепи изявления. Прави впечатление, че Георги Илиев, за разлика от другите изпаднали от щата, не заклеймява. Дори цитираният разбор почива на разум и логика. А няма как да не си спомним до какви рецидиви в отношенията между Стойчо Младенов и него се стигна през зимата. Това е изненада. Конструктивна изненада.