3Х3 шоу в Самоков на 17-и

Публикувано на: 13.08.2013 14:16

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
В самия разгар на лятото баскетболните емоции само се разгарят все по-силно. Докато националните отбори се борят за честта на България, игрищата по цялата страна се пълнят всяка привечер щом поразхлади. Българските отбори приключиха участието си в Световния 3х3 тур, но турнирите продължават с пълна сила.   
 
Празненствата по случай празника на град Самоков тази година ще имат и специален баскетболен привкус.
 
В събота 17 август пред "Арена Самоков" ще се проведе 3х3 турнир за Купата на града, организиран под егидата на Община Самоков и БК Рилски спортист. Състезанията ще се проведат във всички възрастови групи: момчета и момичета до 12, до 15 и до 18 години, а черешката на празника ще бъде турнира при мъжете над 18. Очаква се участие освен на местни баскетболисти, така и на вече наложили се имена на 3х3 сцената от близките градове.
 
За целта ще бъде използвана и официалната 3х3 настилка, любезно предоставена от БФБаскетбол. За най-малките ще бъдат поставени и допълнителни конструкции на паркинга пред залата. Състезанията в детските групи ще започнат от 10:00 сутринта, а групите до и над 18 години ще стартират от 12.00. Непосредствено преди полуфиналите при мъжете ще има и зрелищен конкурс за забивки. Записването за участие ще се извършва на място до половин час преди началото на отделните надпревари, а отбори могат да се регистрират и чрез онлайн платформата 3x3planet.com. Всеки който дойде ще играе, независимо от нивото на уменията или възраст. При интерес ще бъде организиран и турнир за жени над 18 г., ако не се съберат достатъчно отбори, те ще бъдат включени към другите възрастови групи.
 
Наградите за най-добрите са осигурени от Sport Depot, Самел 90 и Ротари Клуб Самоков, като се очакват много изненади и страхотно настроение. За музикалната атмосфера ще се грижи DJ Altais. Целият уикенд ще е посветен на тържества по случай деня на града и ви каним да споделите празника с нас и разбира се с много баскетбол.