Валерий Чупарков: Възмущението ми за Димитров няма граници

Публикувано на: 03.02.2009 14:32

Автор: Проспорт.бг

©business-class.su
Валерий Чупраков
Емоциите в руския Амкар достигнаха точката на кипене, след като най-големият и авторитетен руски вестник "Спорт-Експрес" информира тази сутрин, че Димитър Димитров-Херо ще бъде уволнен от поста на страши треньор в Амкар до часове. Причината била, както в слабите резултати, така и във възмущението на играчите от работата на българския специалист.

За негов заместник се подготвял Сергей Подпалий. Информацията на изданието за Херо и Подпалий съвсем подпали ултрабогатия собственик и президент на клуба Валерий Чупарков, който коментира в официалния сайт на Амкар (amkar.ru) изключително горещо и емоционално написаното в "Спорт-Експрес".

"Възмущението ми няма граници" - реагира босът. "Не разбирам как журналист от такъв уважаван вестник като "Спорт-Експрес" може да пише такива работи. Първо, в момента се намирам в Перм и изпълнявам задълженията си в Амкар и Законодателното събрание на пермски регион. Второ, ако отида да посетя тренировъчния лагер на отбора, това ще е просто работна визита. И трето, няма никакъв конфликт между ръководството и треньорския щаб, както и между играчите и треньора. И последно, аз на 100% заставам зад действията на треньорите по принцип, а сега в частност и на тези на Димитров. Ще напишем писмо до заместник главния редактор на изданието Владимир Титоренко, за да се запознае със ситуацията, и с необходимостта от публично извинение на написалия статията Анфиногентов пред футболистите, треньорския щаб и ръководството на клуба, за публикуване на информация, която не съответства на действителността."

- Сергей Подпал пали чергата на Херо, гонят го