ЦСКА-Ботев 0:0 и туш за Джаксън Менди

Публикувано на: 01.09.2013 22:12

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Джаксон Менди
В много здрав мач ЦСКА и Ботев Пловдив завършиха 0:0 пред около 8 000 зрители на стадион "Българска армия" и маркова футболна атмосфера. Много, много добро първо полувреме в спортно-техническо отношение с много свежест, битка и идеи и малко по инертно второ и за двата отбора, които очевидно изпитват трудности с кондицията след 60-ата минута. И докато за ЦСКА има логика на баланса в отбора, то в Ботев се появяват симптоми на проблеми с управлението на спортната форма.
 
ЦСКА със сигурност има повече основания да съжалява, макар и "канарчетата" да стигнаха до свои ситуации. Но червените бяха много близо до поставяне на колене на обиграния тим от Пловдив.
 
През първата част един от най-добрите на терена Ивайло Чочев стреля отлично, а най-добрият вратар в българския шампионат в момента - Адам Станковяк, успя с върха на пръстите да извади шута.
 
През второто полувреме заслужава внимание пропуск на Емил Гъргоров, който игра 85 минути, като центране нападател. Той бе изваден по диагонал в дясно на Станковяк, но не успя да опъне мрежата зад вратата на поляка.
 
В даденото от съдията продължение червен картон, за втори жълт, получи Менди. Той протестира бурно, защото бе поставен в положение туш от Спрокел в наказателното поле при центриране от пряк свободен удар. Дори в джудото биха отсъдили победа с ипон за чиста техника. Но според съдията не само няма дузпа, но е и добре да се изгони франския сенегалец за реплика.  Арбитърът Станислав Тодоров изгони малко преди това и помощник треньора Анатоли Нанков, след бурна реакция, заради серия от нечисти игри срещу нападателите на ЦСКА и липсата на реакция от съдещият мача.
 
Със сигурност се вижда, че е нужна още работа за физическа подготовка в ЦСКА и прекъсването заради националните отбори е добре дошло за армейците. Впрочем, днес селекцията в червено на практика игра срещу половината национален отбор. А показаното и това обстоятелство дават оптимизъм за игровото поведение на ЦСКА от средата на септември.
 
Слабо и несравнимо с Косоко включване на Карачанаков от резервите, същото се отнася и за англичанина Хауърд. Британецът обаче е дебютант и колкото и да е опитен заслужава известен толеранс. Карачанаков със сигурност върви срещу себе си, ако не се събуди от летаргията, която започва да го притиска.
 
Морейра влезе с желание, но бе за много кратко, за да бъде оценяван изобщо.
 
ЦСКА-Ботев 0:0
 
ЦСКА:  12.Томаш Черни, 19.Апостол Попов, 6.Джаксън Менди, 14.Валентин Илиев (к), 11.Неманя Милисавлевич, 5.Тодор Янчев, 8.Николай Дюлгеров (15.Брайън Хауърд-70), 18.Ивайло Чочев, 10.Марсиньо (22.Бруно Морейра-85), 20.Омар Косоко (71.Aнтон Карачанаков-70), 23.Емил Гъргоров
Резерви: 92.Райс Мболи, 25.Ангел Грънчов, 31.Ревсон Кордейро 15.Брайън Хауърд, 22.Бруно Морейра, 45.Григор Долапчиев, 71.Антон Карачанаков
 
 
Ботев Пловдив: 1.Адам Стаховяк, 11.Йордан Христов, 5.Бобан Грънчаров, 83.Сивард Спрокел, 14.Веселин Минев (к), 6.Томаш Иршак, 71.Борис Галчев, 17.Абел Анисе, 22.Ромарио Кортзорг (9.Луис Педро-77), 7.Мариян Огнянов, 8.Тодор Неделев (18.Станислав Костов-86)
Резерви: 33.Росен Андонов, 3.Елведин Джинич, 26.Артур Енрике, 9.Луис Педро, 10.Вандер Виейра, 18.Станислав Костов, 88.Георги Сърмов