Няма как да очерните Джаксън!

Публикувано на: 11.09.2013 18:55

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Фейсбук
Доколкото и аз, като младата модерна вълна се пускам в една от социалните мрежи и доколкото централният защитник Джаксън Менди е мой приятел в нея, се чувствам задължен да кажа няколко думи.
 
Задължен, защото не предавам приятелите си.
 
В последните няколко дни забелязвам активно поведение по омаскаряване на Джаксън. Защото има и други, които са му се писали приятели, но всъщност са там да търсят под вола теле.
 
И съответно вече се стигна до заключението, че главата не го слуша и че направил някои изцепки от сорта: "Много негри ме мразят, защото се чувствам себе си, да го д.ухат!", или пък фотос с маска, на който се вижда един черен среден пръст.
 
Чудя се, защо не се хванете с някой друг!? Вероятно защото си давате сметка, че този човек, колкото и да го изкарвате авторасист и колкото да прави ексцентрични послания е футболен чешит с ударна сила. Той продава. Но той може и да бие. Наказанието му ще мине. Отново ще бъде на терена. Отново ще хапе до кръв. Вече е любимец на феновете.
 
Любимец на феновете означава, че нещо върви напред и не работи в синхрон с процеса на охулване на ЦСКА и описателните истории за апокалипсис. Да не говорим за днешните изцепки с въвличането на великия Георги Денев, а дори и там където не сме очаквали. Например "Преса" да си изсмуче от пръстите, че феновете платили лагера на ЦСКА в Боровец, защото си купили билети за мача с Ботев преди това. Тошо Тошев (б.а - създателят и Главен редактор на "Преса"), е човек, който ми е дал път в живота и се чудя дали изобщо знае каква дивотия са сътворили подопечните му. Защото съм бил свидетел как уволнява назначен предния ден журналист от криминалния ресор заради лъжа.
 
В случай нямаме явна лъжа, но имаме некоректно внушение. Приходите от билети са нормално перо за стадиони, театри, увеселителни паркове, обществени тоалетни и т.н. Приходът от трансфер на бивш футболист е установен с ясен регламент от ФИФА. Странно е да усетиш внушението за нещо нередно в това и че служителите взели заплати.
 
Убеден съм, че процесът ще продължи. Убеден съм, че писъците ще станат все по-силни и мащабни с приближаването на ЦСКА към челната тройка. Убеден съм, че страхът е сковал всичко наоколо. 

При това страх не от възкресението. Защото ЦСКА не е умирал!!! Евтаназията не мина.
 
Та за Джаксън. Сигурно продава. Но няма как да го очерните, дори и като метафора. Него го пази най-силната подкрепа. Тази на феновете. Подкрепа до червено, независимо от черното мастило и черните текстове. Да го изкарвате расист, когато сте размахвали пречупени кръстове и сте си честитили рождения ден на Адолф Хитлер, е все едно да успеете да възстановите натрошения тъпомер.

Няма начин. Няма инженерно решение. 

NB: Няма ли някой фалшив приятел да отбележи публично, че феновете в кръга на Джаксън вече го подготвиха и той е напълно наясно, кое е най-важното в сблъсъците от българския шампионат. И че отсега следва да се настройва сериозно за безкомпромисна битка в точно определен кръг, за точно определен мач. Защо ли си мисля, че те му вярват!?
 
NB-1: Как мислите - това дете от Шумен (на снимката) дали ви вярва, господа от помийната яма?