Люляците в Ловеч повехнаха без Ицо Стоичков

Публикувано на: 16.09.2013 09:11

Автор: Вестник Труд

©Проспорт.бг
Христо Стоичков
Тази пролет за следване на модела Литекс говориха и Тодор Батков, и Кирил Домусчиев, и Димитър Борисов.
 
Какъв беше той? С минимум чужденци, изключително със свои юноши. Амбиции за титла? Не! Само с голобради момчета не става. Евротурнири? Ако стане. Но как да стане, след като във всяко дерби съдията помага на съперника и кара "момчетата да плачат в съблекалнята".
 
Накрая Литекс спечели една титла - Христо Стоичков бе избран за треньор №1 на сезона. Не от журналисти или побелели деятели. А от професионалните играчи. Защото моделът на Камата бе симпатичен всекиму, а за резултати трябваше да се добави само малко класа. Но там думата имат шефовете.
 
Може ли някой да обвини Литекс, че е играл нечестно? Абсурд. До онзи предпоследен кръг с Локо (Сф), след който Стоичков на практика реши, че няма смисъл да остава при люляците.
 
Какво представлява Литекс днес? От модела на Стоичков остана малко. В повечето мачове академия Литекс не е господар в състава, а доста нейни кадри посивяха. Залага се на стара тактика със... стари коне. От люляците не мирише на свежест и това се вижда в мачовете досега, въпреки че Литекс е без загуба.
 
Кого победи Златомир Загорчич? Новаците Нефтохимик и Любимец (с гол в продължението), последния Пирин. И, разбира се, очаквано Локо (Сф). 
 
Тежките мачове срещу Ботев, Левски и Славия - все на свой терен, все ремита. Скучен и тягостен футбол пред максимум 500 души.
 
Проблемът не е в резултатите. Литекс вече не е романтичен отбор, създаващ много положения. А накрая страда, защото в сюблимния миг някое дете си вкарва фатален автогол.
 
Под Покрития мост избраха старото. И едва ли скоро пак ще чуят, че са най-симпатичният и привлекателен отбор у нас.