"Без теб" - от Рангел Абушев и коментар за Рангел Абушев

Публикувано на: 16.09.2013 17:13

Автор: Ангел Домусчиев, topsport.bg

©Проспорт.бг
Никога не съм спестявал критики към Стойчо Младенов. Но няма да спестя и адмирациите, когато треньорът на ЦСКА ги заслужава. Младенов отстрани от отбора нападателя Рангел Абушев. Това е едно от малкото правилни решения на Екзекутора, откакто той се завърна на "Армията" за пореден път.
 
Истината е, че Абушев просто не е футболист за ЦСКА. Част от феновете на "червените" скочиха на треньора и защитиха Рангел. Доводите им са направо смешни, напълно несъстоятелни - играчът бил българин и само на 24 години. Истината за НАПАДАТЕЛЯ Абушев отново ще бъде казана от Topsport.bg, колкото и да го боли. А тя е подплатена с факти - така нареченият Рони е сред най-яловите атакуващи футболисти у нас.
 
За ЦСКА записа 3 мача, в които не вкара. За последно се появи на терена с червената фланелка при поражението с 0:3 от Лудогорец в Разград на 10 август. Стойчо му даде шанс за изява, въпреки че преди въпросната среща статистиката посочи Рангел Абушев като един от най-неефективните нападатели в "А" група. Срещу Лудогорец Рони "отпразнува" 1000 минути без гол в елита. За пръв и последен път тази календарна година Абушев се разписа във втория пролетен кръг на миналото първенство за равенството на Локо (Пловдив) с Литекс в Ловеч на 9-и март. От този момент до днес Рангел няма нито гол, нито асистенция(!!!). Като споменем, че преди да се завърне при "смърфовете", Рони записа 19 мача за Берое, а попадението отново е мираж, просто става страшно.
 
Ок, трудно му е да бележи на момчето, може някой ден да се научи. Младенов му помагаше, със сигурност Рангел щеше да получи нов шанс за изява. Но да си ялов, да го знаеш, а в същото време да се репчиш на треньорите си, да не изпълняваш указанията им по време на тренировки, си е направо нагло. Това е основната причина Абушев вече да не е в ЦСКА - скарал се с Толята Нанков, след като преди това отсвирил нареждане на дясната ръка на Младенов по време на занимание. Рони, чакай малко, не си Рони от Бразилия, а и като гледам показателите ти, трудно някога ще бъдеш. Стойчо може да е всякакъв, но ти е треньор и име във футбола ни като играч. Толкова голове е вкарал в един сезон, колкото ти трудно би отбелязал през цялата си противоречива (до момента) кариера.
 
Две неща за Рангел Абушев са всеизвестни - трудно вкарва голове и се занимава с поезия, пише стихове. Четох му няколко творби, определено му се отдава повече от това да бележи. По-скоро Рони ще вкара някоя мацка в леглото, шепнейки и на уше последното си стихотворение, отколкото да накаже вратар в "А" група. Тези дни ще има повече време за поезия, всяко зло за добро. Стойчо Младенов пък явно е попадал на Абушевата творба, озаглавена "Баз теб". И се е вдъхновил за своята, с която поздрави Рангел. А именно: "Без теб в ЦСКА". Рангеле, колкото и да се сърдиш, дай да си кажем истината - в Локо може, но просто не си за стадион "Българска армия". Поне за момента. Не е само моя оценката, статистиката го казва, фактите говорят. А тогава, предполагам знаеш, дори боговете мълчат.
 
 
 
ИЗ ПОЕЗИЯТА НА РАНГЕЛ АБУШЕВ-РОНИ:
 
"Без теб"
 
Живееш в мен, пробуждаш се в мен,
 
напираш в мен, съпътстваш ме ден след ден.
 
Жадуваш с мен, тъгуваш с мен,
 
сбогуваш с мен, успокояваш ме,
 
когато съм ранен.
 
 
 
Лекарство за мен, приятел за мен,
 
вечно за мен, защото човек съм роден,
 
без теб щях да съм празна душа...
 
без теб, ти, моя сълза!

Забележка: Заглавието е на Проспорт.бг
 
 
Етикети: Молив, лист, писане