Хартс влезе в нов "филм", този път заради базата

Публикувано на: 17.09.2013 10:53

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Шотландският Хартс влезе в "нов филм", този път с тренировъчната си база. Преди десетина години тя бе открита от УЕФА и дадена за пример. Администрацията, тренировъчната зала, медицинският център и логистиката, както и затревените терени обаче са построени върху земя на територията на световноизвестният Хериот Уат Унивърсити в Единбург.
 
Всяка година хартс плаща за своята база "Рикартън" на университета по 400 000 паунда, около 1 000 000 лева. Синдиците на клуба, които влязоха в администрацията поискаха да се оптимизира цената и ако това не бъде направено Хартс ще бъде принуден да напусне създадените отлични условия за учебно-тренировъчне процес и управление. Там се намира и главният терен за мачовете на младежките формации.

Хартс започна шампионата на Шотландия с минус 15 точки, заради натрупани дългове, но това беше добрата новина пред угрозата да излети в аматьорския футбол. "Сърцата" вече стопиха 7 точки от наказанието.
 
Междувременно "фалиралият" Рейнджърс е на път да вземе от закъсалия Хартс бившият капитан на "сърцата" - литовецът Мариус Залюкас. В крайна сметка и той напусна Единбург и е свободен агент.