Плачи: Стига дървени медали

Публикувано на: 27.09.2013 22:52

Автор: Проспорт.бг

©
Камило Плачи
Камило Плачи даде официална пресконференция преди полуфиналите на европейското първенство по волейбол в Копенхаген, предаде Би Ти Ви. Селекционерът на България заяви, че се надява възпитаниците му да спечелят отличие от Евро 2013.
 
"В последните три състезания, на които участвахме, завършихме четвърти и, ако мога така да се изразя, се окичихме с дървени медали. Много ми се иска сега да се приберем вкъщи с истински", откровен беше италианският специалист. Изказването му развесели доста присъстващите журналисти, повечето от които са негови сънародници.
 
Доста по-сдържан беше селекционерът на Италия Мауро Беруто. Той каза, че отборът му е извървял един дълъг път и е много щастлив, че се намира във финалната четворка.
 
"За нас е чест да бъдем част от този исторически епизод на волейбола. Очакваме с нетърпение мачовете на футболния стадион в Копенхаген", лаконичен бе Беруто.
 
Днес сутринта националите тренираха във фитнеса на стадиона на Брьондби, като в заниманието се включиха всички състезатели без Светослав Гоцев. Центърът е с настинка и Тодор Скримов, с когото делят една стая, беше преместен. Докторът Динко Захарив е уверен, че Гоцев ще бъде по-добре утре, но едва ли ще бъде в групата за мача с Италия.
 
Вечерта преди мача отборът ще направи първа тренировка в залата на националния стадион "Паркен". Полуфиналът между България и Италия е утре от 19.00 часа.
 
Етикети: Камило Плачи