Инвеститорите за нов стадион съветват феновете да не слушат ръководството на ЦСКА

Публикувано на: 28.09.2013 18:43

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Представителят на ISF за България Ива Георгиева разясни в интервю за "Преса" част от идеите за строежа на нов стадион в квартал "Овча купел".
 
- Как се стигна до идеята ви за нов стадион?
- Работим по този проект две години. Не говорим за национален. Няма смисъл от съоръжение за 60 000 души, на което ще се играят 5 мача на година. Тотално нерентабилно е и ще тежи на бюджета на държавата или на този, който го стопанисва. Нашата концепция не е само за построяване на стадион, но и за цялостна инвестиция във футбола. Идеята е базата да се ползва най-вече за спорт, а не да разположим наоколо молове и бизнес центрове, каквито в София има в изобилие.
 
- Искате да дадете 40 милиона евро за стадион, а едновременно с това да спонсорирате двата клуба?
- Не да ги спонсорираме, а да поемем тяхната търговска и маркетингова дейност. Насреща ще инвестираме твърди суми, които отборите да влагат само в школите и базите си.
 
- Твърдите, че имате подкрепата на държавата. Но министър Георгиева каза, че правителството ще търси 100 милиона евро за нов национален стадион...
- Не мога да коментирам министъра, тя също присъства на среща с нас. Нашата инвестиция е за 40 млн. евро, а стадионът ще отговаря на всички изисквания. Ще е с капацитет 25 000 места, но с възможност за разширение до 30 0000. Не очакваме нищо от държавата, имаме осигурени средства. От срещата с г-н Орешарски и г-жа Георгиева не останахме с впечатление, че няма да ни подкрепят.
 
- ЦСКА обаче се дърпа от участие в проекта.
- Ще започнем и без тях. Сигурна съм, че когато феновете рзберат какво искаме да правим, също ще пожелаят да се присъединят. Важно е да се знае - това повече няма да е стадионът на Славия, просто земята ще е там. А по-големият клуб - ЦСКА, ще получи от нас възможност да инвестира в реконструкция на собствената си база.
 
- Има ли вариант да замените "червените" с Лудогорец?
- Не. Лудогорец не е опция, неговата аудитория е в Разград. Повтарям - запалянковците на ЦСКА ще се запалят по идеята, когато видят какво им се предлага. Не мога да коментирам изказванията на собствениците на "червените". Нека привържениците следят действията. На думи всички са силни. 
Етикети: Славия, стадион