Илиев: ЦСКА има нужда от централен нападател, Георги Илиев и "Титан" започнаха ремонтите

Публикувано на: 02.10.2013 11:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Георги Илиев
Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев даде интервю   пред   "Тема Спорт". Майкъла говори за представянето на тима, зимната селекция и отношенията   между "Титан" и "Лира Инвестмънтс".
 
- Г-н Илиев, ЦСКА се представя все по-добре в първенството , постигна няколко поредни победи   и определено върви във възходяща линия. Какво е мнението ви за играта?
- Развитието е видимо. Това се дължи основно на добрата работа на Стойчо Младенов, който изгради стабилен състав и постепенно налага някакъв стил на игра. Трябва да се отличат силните първи 15 минути на отбора срещу Литекс и Черноморец. Освен това сме много здрави в защита. Сега остава да спечелим мачовете със Славия и Левски и спокойно ще се изкачим на второто място.
 
- Александър Томов заяви в понеделник, че се готви сериозна зимна селекция. Може ли обаче клубът да си позволи такава и има ли нужда от нови играчи?
- Трябва да са наистина качествени, иначе няма нужда. Няма смисъл да се повтаря историята от лятото, когато бяха докарани играчи на килограм и се търсеше предимно количеството, а не качеството.
 
- Кой е най-удачният вариант в атака според вас?
- Сидибе, Кировски и Морейра не са от достатъчна класа за ЦСКА. Просто не отговарят на критериите на клуба, а Долапчиев не е готов за титуляр. Затова трябва да се помисли през зимата за качествено попълнение на този пост.
 
- Как оценявате представянето на ветераните в тима - Гъргоров, Янчев и Илиев?
- На Гъргоров му пиша отличен. Нямам никакви забележки към него. Тошко Янчев също е добър, раздава се и дава всичко, което може. Той поддържа стабилно ниво и все още е полезен. Вальо Илиев обаче може още. Нужен му е и допълнителен синхрон в отбрана. При него очаквам по-силна игра в бъдеще.
 
- Александър Чакмаков обяви, че съвсем скоро се очаква да започне изграждането на терените за юношите...
- Познавам Чакмаков, сериозен бизнесмен е и съм сигурен, че има добри намерения. Не ми се вярва обаче бързо да получи разрешение от Министерството на спорта. Ако се забавят още малко, ремонтите ще започнат чак напролет. Тук трябва да се отбележи, че те няма да изграждат терените за ДЮШ, а ще довършват започнатото от Георги Илиев и "Титан"!
 
- "Титан" пуснаха писмо, според което "Лира Инвестмънтс" не са изпълнявали своите задължения по договора между двете страни. Как ще коментирате възникналата ситуация?
- "Лира" трябва да освободи имотите на "Титан", а предишните собственици трябва да покрият задължения от 3,8 милиона лева, които са към бивши треньори, футболисти, ръководители. Не съм съвсем наясно как стоят нещата. А и не знам какво става със заплатите на служителите. Те получиха по едно възнаграждение, но пък аз и стотинка не съм взел.