Митко Събев и Балъков на гости на Хофенхайм

Публикувано на: 06.02.2009 15:16

Автор: Костадин Савов

©Ройтерс
Председателят на Съвета на Директорите на ПСФК Черноморец - Бургас Митко Събев и мениджърът на тима Красимир Балъков ще направят официална визита на ръководството на лидера в германската Бундеслига ТСГ 1899 Хофенхайм, съобщиха от клуба.

Предстоящите срещи станаха възможни, благодарение на отличните контакти на Красимир Балъков с бившия маркетинг директор на Щутгарт Йохен Ротхаус, който в момента е Изпълнителен Директор на Хофенхайм. На срещата ще присъства и мениджърът на тима Ян Шинделмайсер.

Официалната визита ще се състои по време на тренировъчния лагер на Черноморец - Бургас в Щутгарт. Господата Митко Събев и Красимир Балъков ще имат срещи на най-високо равнище с представители на ръководството на немския клуб. Те ще разгледат и новопостроения стадион на отбора - Дийтмар Хоп Щадион.

По своя капацитет и като визия, стадионът на „Хофенхайм" има доста общи черти с проекта на бъдещия спортен комплекс Черноморец Арина. Това е и една от причините за посещението на българските гости, които ще поставят и основите на едно бъдещо сътрудничество между двата клуба.

Те ще дискутират по различни спортно - технически  въпроси, както и по теми, свързани с финансирането и изграждането на спортни съоръжения от този тип.

Господин Събев ще присъства и на контролната среща между отборите на Черноморец - Бургас и Щутгарт, която ще се играе на 10 февруари.