Четири страни в борба за надежда на Юнайтед

Публикувано на: 08.10.2013 10:06

Автор: Проспорт.бг

©
Четири различни страни ще борят да привлекат новата звезда на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай в националните си отбори. 18-годишният халф блесна с два гола при гостуването на Съндърланд (2:1) през уикенда, донасяйки трите точки на „червените дяволи”. По всяка вероятност талантът ще получи нов договор на „Олд Трафорд”, но ще трябва да решава и за националния тим на коя страна да се състезава. 
 
Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс зпрати повиквателна на Янузай за предстоящите световни квалификации, но е получил отрицателен отговор. "Обърнах се към Манчестър Юнайтед, но от клуба ми заявиха, че Аднан още не е решил за кой национален отбор иска да се състезава. Аз му дадох ясен сигнал, че съм готов да разчитам на него. Той има право на избор и не трябва да му се оказва натиск", коментира Вилмотс. 
 
Янузай е роден в Белгия, но родителите му са косовски албанци. Има вероятност халфът да играе още Сърбия или за Турция заради произхода на своите баба и дядо. Селекционерът на Англия Рой Ходжсън също потвърди, че иска таланта в състава си.