Кличко защитава титлите си догодина

Публикувано на: 20.10.2013 14:38

Автор: Проспорт.бг

©Reuters
Световният шампион по бокс в тежка категория във версиите WBO, IBF и WBA Владимир Кличко заяви в интервю за ДПА, че ще защитава титлите си през февруари или март 2014 година.

37-годишният Кличко все още не е наясно с името на следващия си съперник, който ще стане ясен в следващите седмици. "През февруари или март отново ще се боксирам. Политиката на отделните боксови централи е много сложна, така че все още не мога да кажа дали мачът ще бъде задължителна защита на шампионските ми колани, или не. За мен това няма значение. В близките седмици ще стане ясен и съперникът ми", каза Кличко.

Украинецът няма загуба на професионалния ринг от 2006 година, а преди две седмици победи по точки руснака Александър Поветкин в Москва и заслужи рекорден хонорар от почти 13,4 милиона евро. Кличко е категоричен, че все още не е правил планове за края на кариерата си. "Здравословното ми състояние и мотивацията ще бъдат решаващи за едно такова решение. Финансовата страна е без значение.

Все още изпитвам голямо удоволствие от бокса. Страхувам се, че някой ден мога и да загубя. Надявам се да избера точния момент, в който да се откажа, преди да бъда победен", каза Кличко. Един от възможните съперници на украинеца е Кубрат Пулев, който е номер 1 в листата от претендентите на IBF.