Левскари плачат със сълзи пред медиите, заради поражението от ЦСКА

Публикувано на: 21.10.2013 17:30

Автор: Проспорт.бг

©novsport.com
Петър Димитров
Ветерани и фенове на Левски се събраха днес в "Студио Дерби”, за да апелират за връщане към изконните ценности на клуба.
 
"Сините” сърца не припознават своя отбор в сегашния Левски и молят ръководителите на "Герена” да спрат да насаждат омраза сред феновете, а да направят така, че най-важна отново да бъде любовта към отбора.
 
Ветераните на Левски Цветан Веселинов-Меци, Красимир Коев и Петър Димитров, който беше говорител на Националния фенклуб, се събраха на една маса, за да обсъдят кризисната ситуация в Левски.
 
Бившият говорител на фенклуба Петър Димитров в прав текст нарече сегашните шефове на Левски "престъпници", защото гонели децата от "Герена"
 
"Бездушни футболисти и черен сектор "Б”. Това ми беше най-голямата болка. Сектор "Б" трябва да бъде син, а не черен, защото синьото плаши съперниците. Ние пеем, че морето, небето и очите на Апостола са сини, това ги плаши. Тази обич, която ни е крепяла през годините, постепенно се превърна в нещо друго. Това не е присъщо за нашия клуб. Унищожаваме отбора по този начин. Наистина Левски си загуби идентичността. От ръководството успяха да накарат публиката да си намрази футболистите. Левски е обичта. Не сме създадени за титли, а хората да ни обичат. Който не го е разбрал, значи не разбира идеологията на Левски. Ние преди всичко искаме да имаме отбор, който играе и се раздава. Евентуален нов собственик трябва да се върне към корените на Левски. Запалянковците не ги обвинявам, а тези, които се опитаха да използват омразата. Омразата е много гадно оръжие, но никой не може да победи любовта. На "Герена” владее омразата. Не може хора, които са играли и управлявали заедно, да се настройват един срещу друг"
 
По думите на Димитров стадион "Георги Аспарухов" се е преъврнал в своеобразен "Биг Брадър" заради всички нападки межди легенди като Гонзо, Сираков и Боримиров. Явно някой има интерес да съсипе Левски, нещо градено 100 години, каза той. Не чух публиката нито веднъж да извика при 2:0 "Хей, чуй, ЦСКА, 2:0 – 3:2!”. Бедата е там, че футболистите също не знаят, че ЦСКА е най-уязвим, когато води с 2:0 срещу Левски. Това ми е любимия резултат – ЦСКА да води 2:0. Няма кой да ги научи, че ЦСКА се обръща най-лесно от 2:0. Обичта запази отбора през годините и след онзи мач през 1985 година, когато отборите бяха прекръстени, каза още той.