Гибона вариант за селекционер на Полша

Публикувано на: 21.10.2013 20:19

Автор: Проспорт.бг

©Ройтерс
Бившият капитан на националния отбор на България Пламен Константинов е най-вероятният нов селекционер на представителния тим по волейбол за мъже на Полша, информира Спортал. Според информация от Италия до няколко дни се очаква наставникът на руския Губерния (Нижни Новгород) да бъде обявен за заместник на Андреа Анастази.

Италианският специалист, който изведе "Дружина полска" до титлата в Световната лига през 2012 година в София, направи 3 лоши класирания след това - на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, в Световната лига през 2013 и на европейското първенство през 2013 в Полша и Дания. Репутацията като специалист на Пламен Константинов в Полша е отлична. Той игра на високо ниво за местния Ястрежебски Венгел през 2005-2006, а от няколко години се развива много добре в треньорската професия.

През изминалия сезон 40-годишният Пламен Константинов изведе Губерния до първо място в редовния сезон на руската Суперлига, след което дори бе спряган за бъдещ селекционер на националния отбор на Русия. През 2014 година Полша е домакин на световното първенство по волейбол за мъже и всички очакват максимално добро представяне на "Дружина полска".