Спортен сайт заплашва Коледа заради ЦСКА

Публикувано на: 22.10.2013 16:49

Автор: Ангел Домусчиев, topsport.bg

©Проспорт.бг
Ангел Домусчиев
 Добрите новини от ЦСКА просто не спират! "Червените" отново погледнаха към титлата, остават само на две точки от водача в класирането - Лудогорец, след като разбиха с 3:0 Левски във Вечното дерби. Далеч по-важното е не, че точките се увеличават, а драстичното намаляване на дълговете, за което разкри лично Александър Томов.
 
Topsport.bg разбра, че в момента ЦСКА остава да оправи 3 млн. лева борчове. Това е повече от добре, като се има предвид, че в края на управлението на "Титан" сумата бе огромна - 35 млн. 25 млн. бяха покрити от Димитър Борисов и Иво Иванов, като техни вътрешни фирмени задължения. Александър Томов и компания обещаха да изчистят дълг от 10.2 млн. лева. 2 млн. бяха платени с пари, намерени от политика. Тези задължения са към бивши футболисти и треньори, мениджъри, институции, ФИФА и УЕФА. 5 млн. са обезпечени със земите на ЦСКА.
 
Така остават само 3 млн., от които 1 млн. спешни. Те със сигурност ще бъдат изчистени до Нова година, гаранитраха пред нашата медия днес хора от ръководството на 31-кратния шампион на България. ЦСКА чака 600 хил. евро от Мерсин от трансфера на Спас Делев. Само тези пари покриват въпросния спешен дълг. Другите ще дойдат отново от Томов. Шефовете на "армейците" категорично подчертаха, че ЦСКА не е теглил кредит, откакто те ръководят клуба.
 
"Феновете на ЦСКА могат да бъдат напълно спокойни за бъдещето на клуба. Никога в последните 20 години ЦСКА не е бил по-добре. Посрещаме Нова година без дългове", казаха от високите етажи на "Армията" пред Topsport.bg.
 
Коментар на Проспорт.бг: Спрете за малко! С такива новини ще направите Коледата невъзможна за половин България. Не бъдете безбожници!