Ако "Левски значи свобода", то ЦСКА е безсмъртен

Публикувано на: 22.10.2013 19:11

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Предлагаме ви съжденията на нашия читател ХИПЕРТИТАН от Варна по най-актуалната тема през последните дни. Един нестандартен поглед и изводи за Левски, ЦСКА и тяхната същност.

"Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне!” Иван Вазов, 1883 г.

Бях се отказал да пиша! Но последните случили се събития в българския футбол силно ме провокираха.

Чакам аз да чуя нещо свястно в медиите, след мача ЦСКА – Левски (3:0)– няма. Чакам ден, два,три! Цялата истина никъде не се пише – лицемерие. 

И тук чета някакви безумни статии – това не бил Левски, това било нещо друго! Нали "Левски значи свобода!”. Нали сте свободни – създайте го това "другото”, формирайте го, "измислете” го! Нали вашата "свобода” ви дава възможността да творите. Левски била интелигентната част, феновете й били по-интелигентните, а пак резил. 

И кое ви учудва в резила! Като не се казва (пише) истината как да се открие истинския проблем! Как да има промяна, подобрение! След като феновете, и всички в Левски вече са "свободни” (след промените, 1989 г.) защо нямате добър резултат, кое пак ви пречи. Демократите ли! След като сте "лицето”, "собствениците” на свободата защо се докарахте до "управленския резил”! На Николай Костов вятъра му пречеше. 

Свободата на робът е робска свобода. Свобода от подчинение. Робската свобода не носи творчество. Тя повече прилича на слободия, на своеволие. Щом като "Левски значи свобода”, защо левскарите не успяват да я изявят в живот. Уж сега сте свободни пък пак сте орезилени!? През социализЪма не сте били свободни – пък тогава сте побеждавали наред!? Има нещо изкривено май!!! Да не е "Кривия”! "Левски значи свобода!” – свободата изисква знание и умения приложени в живота. "Левски били исторически най-свободни!” Сега сте "свободни” – пък Левски пак орезилен! Как ли е станало!? Чета тук: "Това не е Левски” – ми кое е Левски тогава!? Нали уж сега сте "свободни”!? "Левски отново бил предаден от свои” – нали сте "свободни”, а пак си имате предатели! Кое пак ви пречи!? И кой пак ви "открадна” свободата!? Да не би Светият синод!?

Свобода ли е тогава, когато цялата българска елитна футболна група (всички отбори без изключение), пишат декларация за несъгласие с това, един Премиер-министър да насочва всички спонсори към Левски!? Всички пари към един-единствен отбор!? Много яка свобода!

И има нещо много показателно. За да поискаш свобода, ти трябват умения и знания за да я „приложиш” в живота. И когато ЦСКА орезили "сините”, и когато Левски пак не успява – коя е по-интелигентната част от феновете, от мениджърите, от ръководството!?  Май свободните са от ЦСКА! А те бяха също така полузакрити. Май ЦСКА са освен свободни и безсмъртни! Защото и възкресението би трябвало да се прави със знание и с умения приложено в живот! Защото и Исус Христос преди две хиляди години се опитаха да го унижат, да го убият, но не знаеха как. Не можеха! Не знаеха, че той не умира! Безсмъртен е! И после той възкръсна. И каза "Прости им, Господи! Те не знаят какво вършат!” 

Ако орезиленият и сега, пак е Левски, значи ЦСКА е свободният! И с по-интелигентните ръководители и фенове! Те не събличаха, не лъгаха, не писаха в статии за "предателства отвътре”! Резултатът е показателен (3:0) – кой е свободният! Защото резултатът не може да излъже. Резултатът не е нито идеология, нито религия, нито медийна измислица. А той е 3:0 !!! С куп контузени и болни "червени” състезатели! Без съдийска помощ! Без помощ от министерства! Без куп официални мастити спонсори! Без помощ от БФС! Кой е свободен!? И безсмъртен!

При това с  два рекорда – без допуснат домакински гол във вратата на ЦСКА за целия полусезон (световен рекорд), и три гола само за шест минути в дербито срещу Левски! 
Ако това не е безсмъртие…

Без пари в касата на ЦСКА! Без предсезонна подготовка, без отбор, без селекция, без база…
Само с една… Свобода!

И още нещо! Наско Сираков каза едни истини в едно интервю по телевизията. И впоследствие Илияна Раева ги потвърди и допълни. И имаше доста съвпадения с моите писания в предишни мои статии. Значи или казаното от тях е вярно, или те са психично болни. Ако са болни освидетелствайте ги. Има си начин. Но по-скоро май са истини.Мога да изпиша много! И още, и още…

През богатата си история българите са основавали единадесет различни Българии. На единадесет места (територии) по света българите си основавали свои държави. И никога не са се притеснявали да изоставят старата "територия”, защото носели "държавата” вътре в себе си! В съзнанието си! В уменията си! Територията не им била толкова важна. Където били българите там била основавана държава България. 

И ЦСКА не се плаши от "закриване”! Защото ЦСКА е вътре в нас – фенове, треньори, мениджъри, юристи, състезатели, "легенди”….всички!!! Единни!!! В цялост!!! Защото ЦСКА  е не само повече от отбор, ЦСКА е енергия, дух! Там където сме ние, винаги ще има ЦСКА! Ето такова безсмъртие!!!
 
Точно за траките (българите), бащата на историята – Херодот, преди 2 500 години (описвайки религията им), пише: "Българите не вярват, че умират!” 
Етикети: Молив, лист, писане